Jag vill inte veta!

cancerhjalpen_natet

Många i min situation googlar.

 Skulle du välja fakta eller leva i ovisshet?

 

Tvåbarnsmamman Rebecca drabbades av spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer.
Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i 6 år.

 

Nånting som jag märkt att många i min situation gör är att googla, dom går ut på nätet och suger i sig information som står där, visst det är säkert jättebra att vara påläst om sjukdomen och de mediciner och cytostatika som trycks in i ens kropp, då kan man ifrågasätta läkare/sköterska och man vet varför man tar en viss medicin och vad just den hjälper emot, men man får även veta vilka biverkningar man kan drabbas av och vissa biverkningar är katastrofala.

Jag har teorin att om jag inte vet vad det är för biverkningar så kan jag inte ”känna efter” om jag får dom eller inte, det blir lite som hypokondri kan man nästan säga, läser jag att man t.ex kan få ont i magen av nån medicin då känner jag efter så noga att jag tillslut tror att jag har ont i magen.
Men om jag istället går in och läser på något läkemedel efter jag har fått ont i magen för att se om det är en vanlig biverkning så har jag ju åtminstone inte åkt på inbillningssjuka.

Sen klarar inte jag av statistik och grejer, jag vill inte veta hur många år man normalt klarar av att leva med den här sortens cancern som jag har.
Då kan vi snacka om att bli stressad, och skulle man ”gå över tiden” så undrar man väl istället när det kommer att ta slut.
Jag kan bara prata för mig själv men det här är information som jag absolut inte vare sig vill eller behöver veta.

Vissa saker får man höra ändå, jag visste t.ex inte att har man her2 positiv så är det inte ovanligt att man får just hjärntumörer/metastaser men det har jag hört av flera olika personer nu efter jag fick mina hjärntumörer, jag trodde bara att det var en ren tillfällighet att jag blev drabbad.

Det finns väl egentligen inget som är rätt eller fel, ta reda på fakta eller leva i ovisshet, det är ett val var och en får göra.
Jag har iallafall gjort mitt.

Många kramar
Rebecca

 

 

Ge Ditt stöd till cancersjuka barn och vuxna.

button julen

button starta en insamling pa facebook1

button ge en gava nu


Eller swisha en gåva till 900 4375

slogo

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Julgåva från Vallagruppen
Julen är en glädjens högtid