90kontotransparent

90kontotransparent

Vem tänker du på idag?

cancerhjalpen_allahelgonsdag

Idag ska vi minnas.

 De nära och kära som lämnat oss.Det är allhelgonahelg och dags att hedra våra nära och kära som gått bort.
Sedan 1953 firar vi i Sverige allhelgona på lördagen mellan den 31 oktober och 6 november, ofta med ljus och blommor på gravarna.

 


- Ibland stannar liksom tiden upp.. ofta ser man dessa ord i dödsannonser och på minnesblad och tänker att det är vackra och passande ord i samband med begravningar. Jag har under mitt liv, som så många andra, upplevt mycket sorg och saknad i samband med att människor som har stått mig nära har gått bort. Det kändes verkligen som om tiden stannade när en ledamot i Cancerhjälpens styrelse avled efter tio månaders kamp mot sin hjärntumör.

Hon var en av de mest ”levande” människor jag träffat, alltid full av idéer och med en otrolig förmåga att se möjligheter även i svårigheter, totalt orädd nästan på gränsen till våghalsig men alltid full av empati och känsla för sjuka och utsatta medmänniskor, i synnerhet barn. Vi hade en ganska sporadisk kontakt men på något sätt var vi ett slags bollplank för varandra, man visste att svar och åsikter var ärliga och raka och helt kravlösa.

Vetskapen om att aldrig mer kunna ha dessa samtal och tomrummet det skapade inom mig gjorde verkligen att tiden stannade upp.
Idag finns hon i mina tankar.

Att våga tala om död och sorg är något som är viktigt i vår tid, vi lever i en tid där allt skall vara perfekt och gå snabbt. När sjukdom och död kommer in i våra liv är det stillhet och tid för eftertanke vi behöver. Många är de cancersjuka och anhöriga som hamnar i psykisk obalans. Just därför att de försöker leva som ”vanligt” och lägga locket på för oro eller sorg när de istället behöver tala om dessa starka känslor.

Vi måste i vårt samhälle ge lite plats och tid för att tala om döden då den egentligen är lika naturlig som livet självt. Kanske skulle det också göra att vi saktar ner farten i våra liv och njuter mer av vardagslivet, här och nu.

Många är de cancersjuka som längtar efter det enkla vardagslivet när deras dagar är fulla av behandlingar, sjukhus och mediciner.

Tack för att du är med och möjliggör hjälpen till cancersjuka barn och vuxna.
Hjälp oss att hjälpa.

Ywonne Jacobsson
Ordförande

 

Hedra minnet av den du tänker på idag genom att ge en gåva.
Din gåva, liten som stor, kommer att göra skillnad för cancersjuka barn och vuxna.


slogo


Swisha en gåva till 900 4375Ge en gåva med Visa/Mastercard, internetbank eller inbetlaningskort.       

Eller starta en minnesinsamling på Facebook.


Stabilitet och kontinuitet - den röda tråden.
JA eller NEJ?
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
tisdag, 22 januari 2019

Captcha bild

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
4746 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
4483 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
4080 Hits

Filtrera på tag

fotografsatu allhelgon ansökan drömmar slagit hål på fighter nätverka bamsesvärld fuckcancer jeanetteelmström enviktigsak årsredovisning vara mamma delacancern varatillsammans utan sin dotter hospice sandhamnsgatan62 insamling Linköpings Univeritstssjukhus mantra kvartalsgivare sökabidrag julgåva jaellernej fondmedel rebeccabernhard den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping månadsgivare Cancerhjälpen aldriggeupp barncancercentra mamma liseberg frisör bidrag från cancerhjälpen önskningar envis cellgifter spridd bröstcancer hogtidsgava levanu gegåva cancerhjälpen gladmidsommar matastaser metastaserilever väl omhändertagen redaktör cancerhjälpen spriddbröstcancer blimånadsgivare bjornnallejansson Malinberghagen glädje positiv geengåva trädgård Onkologen Linköping ordförande terapi årsbidrag ettskrattförlängerlivet obotligcancer sända en tanke trivselbidrag arbetsträna cancerkompis peruk sommar2018 sommartider läkarbesök egen insamling cancerbesked cancer statistik egeninsamling vilja jeanette elmström obotlig cancer cancerhjalpen cancersjuka ywonne jacobsson bli frisk cellprov kondoleans person i familjen saknas swish9004375 semester astridlindgrensvärld vänner tillsammans finainitiativ ansokaomhjälp bäst före cytostatika bukspottkörteln 5000kr dubbla boendekostnader i livet slutskede gratulation stödoss gdpr midsommar julkampanj barncancer medlemskap minberättelse oro öppettider hjälposshjälpa hjärntumör barbrosvensson medlemicancerhjälpen smink tarmcancer beach2018 vallagruppen sysselsättning stodoss oförändrat cancerbehandling besked annorlunda jul idag orka Här skriver Lisa dataskyddsförordningen hedra jul2018 frisördanderyd cancersjuk resa Lill-babs hopp vitsippa tanke 90-konto osterlenskulturgang överleva mammamedcancer hair&nu minhistoria bästajulklappen omkostnader minnesgåva sysselsättningsbidrag högtidsgåva metastaser personuppgifter Det är ett begrepp som kan vara både present levnu scarf sjukpensionär cancerdiagnos tack levamedcancer lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt ovisshet bröstcancer förälder pin Att vara envis som cellgifternasvarar Nyheter vers kämparglöd tacksamhet spriddcancer fru julgå sommarglädje liten text träning fatigue besvikelse kontorsrummet hälldes brännbar vätska julpeng
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2019. Alla rättigheter reserverade.