90kontotransparent

90kontotransparent

Vem tänker du på idag?

cancerhjalpen_allahelgonsdag

Idag ska vi minnas.

 De nära och kära som lämnat oss.Det är allhelgonahelg och dags att hedra våra nära och kära som gått bort.
Sedan 1953 firar vi i Sverige allhelgona på lördagen mellan den 31 oktober och 6 november, ofta med ljus och blommor på gravarna.

 


- Ibland stannar liksom tiden upp.. ofta ser man dessa ord i dödsannonser och på minnesblad och tänker att det är vackra och passande ord i samband med begravningar. Jag har under mitt liv, som så många andra, upplevt mycket sorg och saknad i samband med att människor som har stått mig nära har gått bort. Det kändes verkligen som om tiden stannade när en ledamot i Cancerhjälpens styrelse avled efter tio månaders kamp mot sin hjärntumör.

Hon var en av de mest ”levande” människor jag träffat, alltid full av idéer och med en otrolig förmåga att se möjligheter även i svårigheter, totalt orädd nästan på gränsen till våghalsig men alltid full av empati och känsla för sjuka och utsatta medmänniskor, i synnerhet barn. Vi hade en ganska sporadisk kontakt men på något sätt var vi ett slags bollplank för varandra, man visste att svar och åsikter var ärliga och raka och helt kravlösa.

Vetskapen om att aldrig mer kunna ha dessa samtal och tomrummet det skapade inom mig gjorde verkligen att tiden stannade upp.
Idag finns hon i mina tankar.

Att våga tala om död och sorg är något som är viktigt i vår tid, vi lever i en tid där allt skall vara perfekt och gå snabbt. När sjukdom och död kommer in i våra liv är det stillhet och tid för eftertanke vi behöver. Många är de cancersjuka och anhöriga som hamnar i psykisk obalans. Just därför att de försöker leva som ”vanligt” och lägga locket på för oro eller sorg när de istället behöver tala om dessa starka känslor.

Vi måste i vårt samhälle ge lite plats och tid för att tala om döden då den egentligen är lika naturlig som livet självt. Kanske skulle det också göra att vi saktar ner farten i våra liv och njuter mer av vardagslivet, här och nu.

Många är de cancersjuka som längtar efter det enkla vardagslivet när deras dagar är fulla av behandlingar, sjukhus och mediciner.

Tack för att du är med och möjliggör hjälpen till cancersjuka barn och vuxna.
Hjälp oss att hjälpa.

Ywonne Jacobsson
Ordförande

 

Hedra minnet av den du tänker på idag genom att ge en gåva.
Din gåva, liten som stor, kommer att göra skillnad för cancersjuka barn och vuxna.


slogo


Swisha en gåva till 900 4375Ge en gåva med Visa/Mastercard, internetbank eller inbetlaningskort.       

Eller starta en minnesinsamling på Facebook.


Stabilitet och kontinuitet - den röda tråden.
JA eller NEJ?
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
lördag, 17 november 2018

Captcha bild

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
4447 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
4292 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
3861 Hits

Filtrera på tag

cellgifternasvarar gdpr läkarbesök person i familjen saknas matastaser bjornnallejansson sända en tanke barbrosvensson fotografsatu metastaser utan sin dotter stodoss semester varatillsammans sommartider bamsesvärld mantra väl omhändertagen Malinberghagen hogtidsgava redaktör cancerhjälpen egeninsamling högtidsgåva levamedcancer vara mamma fatigue geengåva tarmcancer kondoleans sökabidrag trädgård barncancer cancerbehandling cancersjuka cancerbesked ywonne jacobsson hopp Onkologen Linköping terapi hjälposshjälpa månadsgivare sandhamnsgatan62 present dubbla boendekostnader i livet slutskede Linköpings Univeritstssjukhus årsbidrag lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt fondmedel cytostatika besked resa omkostnader kvartalsgivare julkampanj fuckcancer levanu medlemskap Att vara envis som slagit hål på obotlig cancer cellgifter Här skriver Lisa tacksamhet kämparglöd spridd bröstcancer Nyheter medlemicancerhjälpen spriddcancer jeanetteelmström julgåva oro liseberg nätverka cancerdiagnos astridlindgrensvärld obotligcancer levnu sommarglädje vilja tack cancerhjälpen blimånadsgivare minberättelse liten text bukspottkörteln beach2018 Lill-babs vitsippa mamma insamling peruk bäst före mammamedcancer 5000kr jeanette elmström arbetsträna drömmar årsredovisning pin smink spriddbröstcancer 90-konto oförändrat hospice öppettider jaellernej statistik minhistoria allhelgon besvikelse cancerhjalpen sysselsättningsbidrag sjukpensionär minnesgåva önskningar cancersjuk den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping fru enviktigsak egen insamling gladmidsommar positiv ettskrattförlängerlivet träning stödoss Cancerhjälpen swish9004375 dataskyddsförordningen sysselsättning gratulation delacancern ansokaomhjälp gegåva överleva Det är ett begrepp som kan vara både orka cancer vänner annorlunda jul idag cancerkompis rebeccabernhard bidrag från cancerhjälpen hjärntumör envis midsommar aldriggeupp fighter bröstcancer personuppgifter kontorsrummet hälldes brännbar vätska förälder hedra tanke metastaserilever cellprov bli frisk sommar2018 ansökan vers ordförande glädje
logo.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

logo.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2018. Alla rättigheter reserverade.