Något jag trodde var helt omöjligt

blogbild_cancerhjalpen_sept2022

 

Diagnos: obotlig cancer


Idag: nylicensierad spinninginstruktör

 

 

Tvåbarnsmamman Rebecca fick diagnosen spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer. Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i 10 år. 21 september 2012 fick jag mitt cancerbesked, det är snart 10 år sedan nu, Liam hade fyllt 1år i augusti och Linnea hade 2 dagar tidigare fyllt 3år. Till en början trodde vi ”bara” att det var bröstcancer men då det hade hunnit sprida sig så såg väl inte oddsen så bra ut, jag hade metastaser i stor del av mitt skelett och jag kommer aldrig glömma när läkaren förklarar att mitt skelett var ihåligt som ett sugrör.
Fick även 2 stycken hjärntumörer/metastaser 2015, så man skulle väl kunna säga att mitt liv har hängt på en skör tråd i perioder.

Så efter 10 år med obotlig cancer, 10 år med behandlingar, mediciner, operationer, strålning och mer därtill så är jag idag så fruktansvärt nöjd över vad jag presterat. Från att bara kunnat hoppats på att få överleva så jag fick se mina barn börja skolan till att idag stå här dels med barn som går i mellan-och högstadiet men även som nylicensierad spinninginstruktör på Friskis och Svettis. Det är så galet och mäktigt att det inte går att sätta ord på. Att kunna göra nånting som jag trodde skulle vara helt omöjligt.

Jag har försökt att träna och hålla igång så fort jag mått bättre, många gånger har det varit jättetufft och jag har bara velat skita i allt, men för att stärka mitt skelett tillsammans med skelettstärkande mediciner så är rörelse det bästa alternativet. Sen har jag alltid velat känna mig stark, hur nedbruten jag än varit så har jag alltid velat stärka upp mig till nästa gång jag bryts ned. Det är fruktansvärt svårt att hitta motivationen men jag har ju haft mina små barn och familj att kämpa för så motivation har alltid funnits.

Så ja jag kan säga att jag är både tacksam och lycklig för att vara vid liv men också så otroligt stolt och nöjd över mig själv att jag står här idag och leda en hel grupp av motionärer i deras träning.

Det är väldigt stort för mig och jag känner mig så stark.

//Många kramar Rebecca


Vill du vara med och göra något konkret?
Hjälpa ett barn som är cancersjukt här och nu?

slogo
Swisha en gåva till 900 4375

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Årets julpeng är på väg!
Sommaren är kort!