90kontotransparent

90kontotransparent

Snart 6 månader sedan Felix lämnade Skåne.

cancerhjalpen_okt2019_2

Felix har cyklat mer än 5 500 kilometer.

 Befinner sig just nu i Sanandaj i Iran.

 

Det finns många otroligt bra ändamål och välgörenhetsorganisationer att samla in pengar till.
Valet av Cancerhjälpen har gjorts på grund av att cancer är det som tagit form i min omedelbara närhet. Pengarna som samlas in kommer att gå till barn som går igenom eller har gått igenom cancerbehandling berättar Felix Fernebring som i detta nu cyklar mot Indien

 

Nu är det snart sex månader sen jag lämnade mina bekväma hemtrakter i norra Skåne och begav mig ut på min cykel tillsammans med min käpphäst Bob. Vi har färdats mer än 5 500 kilometer och vi befinner oss just nu i Sanandaj, som kallas huvudstaden av det Kurdistanska området i Iran. Här i Iran har vi cyklat ungefär 700 kilometer och det har tagit oss mer än två veckor. Det ser inte så mycket ut på kartan, men Iran är ca sju gånger så stort som Tyskland vilket i stör de vanliga proportionerna.

Jag har haft nöjet att få cykla med ett par andra cyklister, som är just från Tyskland. Kurdistan har inneburit mestadels berg, och har bjudit på många vackra vyer. Vi blev även inbjudna till en professionell klättrare, och en dag stack vi ut till bergen i närheten av Divandarreh och klättrade. Här i Sanandaj har vi tagit in på hotell, som en belöning för att ha nått målet av denna expeditionen. När vi inte blivit inbjudna att sova hemma hos lokalbefolkningen så har vi antingen tältat eller spenderat natten i en moské. Förutom de gånger jag slumrat till i kyrkan under konfirmationen så har jag aldrig sovit i en kyrka, men här i Iran har jag sovit i två moskéer. Den iranska befolkningen är ofantligt välkomnande och ödmjukt öppna mot oss turister. De vill verkligen vårt bästa. Och de är väldigt nyfikna av sig. Varje gång vi stannar till så kommer det alltid fram någon som frågar var vi är ifrån, och de tar gärna en selfie. En gång blev vi dessutom intervjuade av en lokal teve-kanal.

Egentligen är det inte officiellt tillåtet, men jag cyklar oftast i mina shorts. De människor vi har frågat har sagt att det är okej så länge jag är på cykeln. Men när vi kommer till en by eller ska in och äta någonstans tar jag på mig mina långbyxor som ligger överst på packningen baktill. En person uppmuntrade oss även att cykla i shorts, för att det förhoppningsvis skulle göra Iran mer tolerant mot sådan klädsel. Och om jag kan vara till nytta på det viset så gör jag gärna det för att cykla i långbyxor i mer än 30 graders värme är mer eller mindre plågsamt. Åtminstone i uppförsbackarna när det inte fläktar så väl.

Härifrån kommer vi försöka ta en buss till Isfahan, och därefter kommer jag eventuellt ta mig till ökenstaden Yazd med buss, för att sedan med cykeln på buss ta mig till Tehran och därifrån flyga till Indien. Min hemlängtan är galet stark men jag vill ändå ta mig till Indien nu när jag kommit så här långt.

Insamlingen har gått framåt, särskilt efter en donator med mystiska Osby-kopplingar skänkte 25 000 kronor. Insamlingen är uppe i över 60 000 kronor, men det är inget som säger att den behöver sluta där. För ett tag sen ändrade jag målet för insamlingen till 50 000 kronor eftersom det verkade mer rimligt. Jag trodde ju att jag skulle vara iväg i över ett år, men nu verkar det som att jag hinner hem rätt bra innan jul. Men det skulle vara oändligt kul om insamlingen skulle nå 100 000. Så för den som känner sig manad och vill bidra med en slant så når man insamlingen genom länken nedan. Cancerhjälpen hjälper ju vanligtvis både vuxna och barn, men min insamling går specifikt till barn.

Jag finns även på Instagram, och man hittar mig och Bob där om man söker på WheelsAgainstCancer.

https://charitystorm.org/fundraisers/wheelsagainstcancer/

Ta hand om er!
Mvh Felix, Bob och BerraDaBike


/Felix Fernebring, @WheelsAgainsCancer på Instagram.

 felixbutton

    
Tänk att jag får leva och glädjas!
Bryt ihop och kom igen, brukar jag säga.

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
7330 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
6409 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
6050 Hits

Filtrera på tag

trädgård jeanetteelmström sända en tanke tarmcancer jeanette elmström förälder metastaser slagit hål på egeninsamling julpeng sjukpensionär Cancerhjälpen årsbidrag teamkornelia utan sin dotter minhistoria medlemicancerhjälpen överleva lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt ansökan hopp annorlunda jul idag positiv vallagruppen dataskyddsförordningen spriddbröstcancer osterlenskulturgang bidrag från cancerhjälpen arideforourchild lajv gratulation öppettider årsredovisning tackcancerhjälpen tyragrandinludvig julkampanj sommarglädje levamedcancer barncancer varatillsammans cancerhjalpen mamma clownmedicin fondmedel gladmidsommar besked pin cellprov present sandhamnsgatan62 fotografsatu enviktigsak besvikelse jaellernej felixfernebring projektbidrag Nyheter vänner frisördanderyd julgåva peruk vilja ettskrattförlängerlivet fighter Att vara envis som tacksamhet endorfiner cancerbesked stodoss slimmadorganisation ansokaomhjälp cellgifternasvarar fuckcancer airsoft 5000kr fru finainitiativ vitsippa allahjärtansdag envis påsk omkostnader smink Lill-babs operationvalfard obotligcancer livmoderhalscancer månadsgivare bästajulklappen cancerbehandling liseberg högtidsgåva bukspottkörteln cancerhjälpen urverkligheten ywonne jacobsson minberättelse cancerdiagnos gdpr bli frisk nätverka cellgifter minnesgåva dubbla boendekostnader i livet slutskede bäst före deliciouzuf väl omhändertagen kvartalsgivare hogtidsgava arbetsträna hjärntumör cytostatika sommar2018 mammamedcancer hospice hedra kondoleans kämparglöd cancerkompis bamsesvärld läkarbesök orka metastaserilever sommartider levanu midsommar tanke wheelagainstcancer levnu kontorsrummet hälldes brännbar vätska bröstcancer sökabidrag geengåva tillsammans Onkologen Linköping cornautbrottet Linköpings Univeritstssjukhus statistik spridd bröstcancer ordförande motorcykelkortege person i familjen saknas allhelgon sysselsättningsbidrag medlemskap oförändrat frisör Det är ett begrepp som kan vara både vara mamma Här skriver Lisa terapi 90-konto gåvobevis tack insamling redaktör cancerhjälpen egen insamling cancersjuka mantra glädje powerwalk sysselsättning träning cancersjuk swish9004375 beach2018 liten text gegåva drömmar trivselbidrag kortege rosor önskningar cancer fatigue rebeccabernhard stödoss barncancercentra resa scarf blimånadsgivare hair&nu skandionkliniken julgå personuppgifter den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping delacancern bjornnallejansson ovisshet oro Malinberghagen barbrosvensson semester vers aldriggeupp astridlindgrensvärld hjälposshjälpa matastaser obotlig cancer spriddcancer kraftenshus jul2018
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2020. Alla rättigheter reserverade.