Situationen är svår för många cancersjuka

cancerhjalpen_situation

Förtvivlan över att inte orka det som vardagen kräver.


Sänkt inkomst på grund av sjukskrivning
Det framkommer tydligt både i samtal med cancerdrabbade och i bidragsansökningarna att situationen är mycket svår för många cancersjuka och deras familjer runt om i landet.
Det kan t ex gälla ensamstående föräldrar med små barn som har ett litet, i vissa fall inget, socialt nätverk på orten där de bor, deras förtvivlan över att de inte orkar vara så starka som vardagen kräver samt de ofta förekommande ekonomiska bekymmer som följer på sänkt inkomst på grund av sjukskrivning.

På dessa bekymmer följer ju rädslan, dels för sin cancersjukdom men också hur det skall gå för barnen mm. Att i denna traumatiska situation ha tid och kraft att ta hand om sig själv med sömn, vila, nyttig kost, promenader mm, med andra ord sådant som man bör göra när man är sjuk, är inte alltid så lätt.

Detta var bara ett exempel på hur situationen kan se ut, liknande exempel skulle kunna ges när det gäller cancersjuka barn, tonåringar, vuxna, ja, helt enkelt män och kvinnor i alla åldrar, runt om i vårt land, med olika cancersjukdomar.    

Här fyller Cancerhjälpen en mycket viktig funktion, med t ex en veckas rehabilitering på ett behandlingshem där den sjuke får en chans att ladda batterierna med hjälp av t ex massage, avslappnande bad, samtalsterapi mm.


Hjälp oss att hjälpa.


Ywonne Jacobsson
Ordförande Cancerhjälpen


PS. Läs gärna  vidare om hur Cancerhjälpen hjälper cancersjuka barn och vuxna.


Vill du vara med och göra något konkret?
Hjälpa ett barn eller en vuxen som är cancersjuk här och nu?

slogo
Swisha en gåva till 900 4375

Eller ge en högtidsgåva till Cancerhjälpen        

Eller ge regelbundet till Cancerhjälpen      Starta en insamling på Facebook


sociala.media3

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Läkarbesök avklarat
Ständigt i mina tankar..