90kontotransparent

90kontotransparent

Rebecca Bernhard fick diagnosen spridd bröstcancer

cancerhjalpen_familjen_bernhard

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär? 


  Jag var verkligen så lyckligt lottad.


Tvåbarnsmamman Rebecca drabbades av spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer.
Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i 6 år.

 

 Jag var verkligen så lyckligt lottad.
Jag som efter skolan och alla år som arbetsmyra på krogen/restaurang hade hittat mig en underbar kille som jag skaffade två fina barn ihop med, Linnea och Liam. Linnea kom först och 2 år senare kom Liam. Jag hade precis fyllt 30 år och hela livet hade börjat som jag i stort sätt hade föreställt mig.

Jag var verkligen så lyckligt lottad. Men det skulle inte ta så lång tid innan hela min värld vändes upp och ned. Allt började med ett bröst som inte återgick till sin ursprungliga skepnad efter jag slutat amma min son. Egentligen var jag inte så orolig då jag tänkte att det säkert ger med sig med tiden, men istället blev det bara värre. Kände inga knölar eller så men bröstet blev mer och mer som en stenbumling och då släkt och vänner började reagera och tyckte det borde kollas upp så tog jag kontakt med vårdcentralen.

Dagen då jag fyllde 31 år fick jag en tid hos en läkare, det var en inhyrd kvinnlig läkare då det var semestertider. Inhyrd eller inte dom är väl lika kunniga dom. Hon undersökte, klämde och kände litegrann, och sa tillslut att det inte var något allvarligt, bröstcancer uteslöt hon helt eftersom att jag var alldeles för ung enligt henne. Läkaren menade på att det kunde vara körtlar eller mjölkkanalerna som fått bröstet att bli så deformerat. Även att jag börjat träna ganska intensivt kunde gjort en påverkan på mitt bröst. Med tron om att läkaren gjort sitt jobb och att mitt uppsvullna bröst och kraftigt indragna bröstvårta berodde på mjölkkanalerna gick jag hem med rådet att ringa igen om en månad om det inte blivit bättre. Men efter lite prat hemma så ringde jag vårdcentralen igen efter bara några dagar för att be om en bättre kontroll på mitt bröst då det uppenbarligen var nåt riktigt fel.

Det skulle då skickas en remiss upp till mammografin som vid detta tillfälle fortfarande låg kvar uppe på Vrinnevisjukhuset här i Norrköping. Jag skulle få en kallelse från sjukhuset och om jag hade några frågor så var det nu mammografin jag skulle ringa, som jag också gjorde och fick klart för mig att mammografin på Vrinnevisjukhuset hade semesterstängt. Det var inte förens flera veckor senare som jag äntligen fick en tid och trodde att jag skulle få svar på vad det kunde vara, men icke.
Då det inte gick att genomföra någon mammografin eftersom att bröstet var för spänt så gjordes ett ultraljud på bröstet där ännu en läkare kunde konstatera att jag inte hade cancer men ville skicka mig vidare till Linköpings bröstenhet för biopsi.

Och döm om min förvåning när vi till sist fick svaret att jag visst hade bröstcancer, att hela mitt bröst var en stor cancerknöl, som sedan visade sig vara 3 knölar som växt ihop till en. Jag blev ledsen, arg och rädd, men både jag och min man Macke var fast beslutna om att detta skulle vi klara av, jag hade så mycket att leva för så det fanns inget alternativ än att ta medicin och ta sig igenom det.

Sen kom bara smäll på smäll, varje gång jag börjat må bättre hände det något nytt. Den första smällen var att bröstcancern hade hunnit sprida sig till skelettet, då blev det helt plötsligt obotligt, jag fick klart för mig att jag aldrig skulle bli frisk igen..


Många kramar
Rebecca

 

Vill du vara med och göra något konkret?
Hjälpa ett barn som är cancersjukt här och nu?

slogo
Swisha en gåva till 900 4375

Eller ge en gåva till Cancerhjälpen         

Eller ge regelbundet till Cancerhjälpen      Starta en insamling på Facebook


sociala.media3

På väg till jobbet igen
Alla cancersjuka barn kan ansöka om hjälp

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
6011 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
5399 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
4985 Hits

Filtrera på tag

fru oförändrat utan sin dotter träning julpeng hopp personuppgifter omkostnader rebeccabernhard metastaser tacksamhet terapi Onkologen Linköping tanke sökabidrag cancerkompis felixfernebring högtidsgåva slimmadorganisation varatillsammans statistik fondmedel bukspottkörteln astridlindgrensvärld vitsippa cancerhjalpen cellgifternasvarar påsk kämparglöd deliciouzuf nätverka kortege Lill-babs levamedcancer operationvalfard clownmedicin jaellernej powerwalk tyragrandinludvig fuckcancer bröstcancer bamsesvärld hedra fotografsatu öppettider insamling tack cytostatika aldriggeupp redaktör cancerhjälpen allahjärtansdag hair&nu barbrosvensson cancerdiagnos egen insamling pin matastaser jeanette elmström julkampanj Att vara envis som midsommar bästajulklappen sommartider mammamedcancer tarmcancer levanu sysselsättningsbidrag hogtidsgava livmoderhalscancer projektbidrag bidrag från cancerhjälpen frisör mamma gladmidsommar ettskrattförlängerlivet liseberg arideforourchild gåvobevis liten text fatigue hjälposshjälpa present överleva vilja dubbla boendekostnader i livet slutskede Nyheter sjukpensionär Här skriver Lisa allhelgon person i familjen saknas jeanetteelmström julgå väl omhändertagen cancer smink spriddbröstcancer dataskyddsförordningen sommarglädje hjärntumör peruk enviktigsak fighter osterlenskulturgang cancersjuka semester kontorsrummet hälldes brännbar vätska sysselsättning frisördanderyd lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt endorfiner cellprov positiv den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping spriddcancer cancerhjälpen oro stodoss Cancerhjälpen cancerbehandling bli frisk scarf vers swish9004375 sandhamnsgatan62 kondoleans metastaserilever kvartalsgivare obotlig cancer sända en tanke envis medlemicancerhjälpen urverkligheten gratulation ansokaomhjälp beach2018 ovisshet julgåva ordförande delacancern cellgifter Malinberghagen vallagruppen trivselbidrag förälder annorlunda jul idag wheelagainstcancer mantra resa barncancercentra trädgård ywonne jacobsson stödoss läkarbesök besked medlemskap Linköpings Univeritstssjukhus årsbidrag Det är ett begrepp som kan vara både önskningar blimånadsgivare bäst före arbetsträna bjornnallejansson besvikelse airsoft levnu slagit hål på motorcykelkortege vara mamma 5000kr minhistoria finainitiativ glädje orka jul2018 tillsammans geengåva cancerbesked årsredovisning egeninsamling 90-konto obotligcancer ansökan gegåva minnesgåva hospice gdpr spridd bröstcancer lajv barncancer vänner månadsgivare drömmar teamkornelia minberättelse cancersjuk sommar2018
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2019. Alla rättigheter reserverade.