90kontotransparent

90kontotransparent

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.cancerhjalpen.se/

Min bortopererade kvinnlighet med en klackspark?

cancerhjalpen_vren

Försöker verkligen att verka oberörd och självsäker.

 Tror dessutom att jag gör det ganska bra..!

 

Tvåbarnsmamman Rebecca drabbades av spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer.
Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i över 6 år.

 

Våren är kommen, det är underbart väder och man har börjat få lite färg i ansiktet igen utav solens strålar och man känner sig genast lite fräschare efter blekheten som vinterhalvårets drar med sig.
Med våren kommer värmen och klädesplaggen blir både tunnare och färre, väldigt skönt på många sätt och vis då det inte längre tar så mycket tid till att få på alla kläder och så blir det ju mer plats i hallen också när man kan ta bort dom stora och bulsiga vinterkläderna.
Men med mindre och tunnare kläder blir det oxå svårare för mig att dölja min kropp.


Det är samma dilemma varenda sommar och man vänjer sig aldrig, jag tycker nästan att det känns värre inför varje vår/sommar istället.
Man ska gå på fester, bröllop, firanden och alla möjliga olika tillställning där man ska vara både finklädd och bekväm, och just dessa två har jag väldigt svårt att kombinera.
Svart är ju min absolut bästa färg då det döljer väldigt bra, men svart funkar dessvärre inte till alla tillställningar.
Jag försöker verkligen att verka oberörd och utstråla självsäkerhet, som om att jag tar min bortopererade kvinnlighet med en klackspark, och jag tror dessutom att jag gör det ganska bra, jag tror att jag har ”lurat” många, men det jag visar utåt och det som jag verkligen känner inombords är två helt skilda saker.


Jag bygger upp en fasad för att inte visa mitt missnöje men det tär på mitt humör och jag blir lätt irriterad och deprimerad när jag väl är hemma och kan slappna av.
När jag sett ut som värst och varit extremt kortisonsvullen och flintskallig så såg man så väldigt sjuk ut och det gick inte att dölja och då låg även allt fokus på att överhuvudtaget försöka överleva.
Men när man inte ser sjuk ut vid första anblick så vill man göra allt för att se så ”normal” ut som det bara går, man vill inte att folk som man inte känner ska se något som får dom att titta, viska och spekulera.


Det är också mycket därför jag drar mig för att gå på fester och tillställningar där jag inte känner majoriteten av gästerna, det tar så mycket kraft och energi bara att förbereda sig inför festligheterna, att leta kläder, försöka hitta något som både passar för tillfället och mitt utseende, som döljer det som behövs och inte framhäver nånting som ser konstigt och annorlunda ut.
Att hitta sådana kläder är inte lätt, och det har blivit många ångestfyllda besök i provhytter nere på stan, och efter ett antal misslyckade outfits så tappar man all lust att fortsätta leta.
Det är så mycket enklare för mig att stanna hemma med mina barn istället och då slipper vi ju dessutom att skaffa barnvakt oxå.
Det finns inte mycket som är värre än att gå på fest och känna sig obekväm, man går och drar i kläderna och stryker konstant handen i håret som nåt slags ticks för att håret ska ligga rätt, det tar också mycket energi vill jag lova.

Jag önskar att jag var så oberörd som jag många gånger kanske verkar att vara men i själva verket så försiggår det sig så mycket mer i mitt huvud.
Som det sägs så är det inte så svårt att spela sjuk utan den riktiga svårigheten ligger i att spela frisk.

//Många kramar Rebecca

 

Cancerhjälpen gör mycket på bred front för landets cancersjuka - både barn och vuxna.
Du kan vara med och D
in gåva gör skillnad!

gava19

regelbund19

insamling19


Eller swisha Din gåva till 900 4375.
Vill du ha vår gåvopin ange ditt personnummer i meddelanderutan när du swishar.

slogo

Felix resa mot Indien har startat!
Minnet av Tyra hedras med en motorcykelkortege.

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
7580 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
6551 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
6252 Hits

Filtrera på tag

egeninsamling osterlenskulturgang levnu ordförande cancerkompis fotografsatu hospice rebeccabernhard månadsgivare julpeng träning cytostatika liseberg tyragrandinludvig kortege fondmedel skandionkliniken minberättelse väl omhändertagen sandhamnsgatan62 lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt bästajulklappen allhelgon positiv blimånadsgivare livmoderhalscancer wheelagainstcancer trivselbidrag vänner julgåva glädje medlemskap egen insamling tackcancerhjälpen hedra frisör läkarbesök minhistoria bli frisk scarf Onkologen Linköping julgå Linköpings Univeritstssjukhus den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping fatigue högtidsgåva lajv tanke önskningar öppettider beach2018 trädgård minnesgåva rosor statistik tarmcancer Malinberghagen besked årsredovisning Här skriver Lisa bjornnallejansson tillsammans hair&nu Nyheter jeanetteelmström Att vara envis som levamedcancer sysselsättning utan sin dotter obotligcancer cancerhjalpen medlemicancerhjälpen pin julkampanj omkostnader cellgifternasvarar endorfiner hopp felixfernebring förälder gegåva gratulation tacksamhet sjukpensionär tack dubbla boendekostnader i livet slutskede redaktör cancerhjälpen slagit hål på fuckcancer ywonne jacobsson arideforourchild allahjärtansdag sända en tanke oro cancer arbetsträna vers gdpr kondoleans bröstcancer smink gåvobevis operationvalfard ettskrattförlängerlivet bukspottkörteln obotlig cancer levanu kraftenshus cornautbrottet jul2018 Lill-babs drömmar resa ansokaomhjälp årsbidrag motorcykelkortege cancerbehandling bamsesvärld sommarglädje deliciouzuf oförändrat stödoss fru orka terapi envis gladmidsommar matastaser peruk mammamedcancer stodoss cancerdiagnos vallagruppen nätverka urverkligheten hjälposshjälpa barncancercentra jeanette elmström besvikelse ovisshet påsk projektbidrag jaellernej spridd bröstcancer annorlunda jul idag 90-konto kämparglöd cancerhjälpen frisördanderyd sökabidrag spriddbröstcancer cancerbesked bäst före delacancern vilja metastaserilever airsoft person i familjen saknas barncancer hjärntumör swish9004375 Det är ett begrepp som kan vara både varatillsammans cancersjuk mantra slimmadorganisation cancersjuka midsommar metastaser personuppgifter kontorsrummet hälldes brännbar vätska sommar2018 liten text aldriggeupp insamling ansökan barbrosvensson cellgifter teamkornelia enviktigsak vara mamma semester clownmedicin present hogtidsgava powerwalk mamma dataskyddsförordningen bidrag från cancerhjälpen överleva Cancerhjälpen kvartalsgivare vitsippa sysselsättningsbidrag cellprov geengåva sommartider astridlindgrensvärld 5000kr spriddcancer finainitiativ fighter
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2020. Alla rättigheter reserverade.