90kontotransparent

90kontotransparent

Min bortopererade kvinnlighet med en klackspark?

cancerhjalpen_vren

Försöker verkligen att verka oberörd och självsäker.

 Tror dessutom att jag gör det ganska bra..!

 

Tvåbarnsmamman Rebecca drabbades av spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer.
Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i över 6 år.

 

Våren är kommen, det är underbart väder och man har börjat få lite färg i ansiktet igen utav solens strålar och man känner sig genast lite fräschare efter blekheten som vinterhalvårets drar med sig.
Med våren kommer värmen och klädesplaggen blir både tunnare och färre, väldigt skönt på många sätt och vis då det inte längre tar så mycket tid till att få på alla kläder och så blir det ju mer plats i hallen också när man kan ta bort dom stora och bulsiga vinterkläderna.
Men med mindre och tunnare kläder blir det oxå svårare för mig att dölja min kropp.


Det är samma dilemma varenda sommar och man vänjer sig aldrig, jag tycker nästan att det känns värre inför varje vår/sommar istället.
Man ska gå på fester, bröllop, firanden och alla möjliga olika tillställning där man ska vara både finklädd och bekväm, och just dessa två har jag väldigt svårt att kombinera.
Svart är ju min absolut bästa färg då det döljer väldigt bra, men svart funkar dessvärre inte till alla tillställningar.
Jag försöker verkligen att verka oberörd och utstråla självsäkerhet, som om att jag tar min bortopererade kvinnlighet med en klackspark, och jag tror dessutom att jag gör det ganska bra, jag tror att jag har ”lurat” många, men det jag visar utåt och det som jag verkligen känner inombords är två helt skilda saker.


Jag bygger upp en fasad för att inte visa mitt missnöje men det tär på mitt humör och jag blir lätt irriterad och deprimerad när jag väl är hemma och kan slappna av.
När jag sett ut som värst och varit extremt kortisonsvullen och flintskallig så såg man så väldigt sjuk ut och det gick inte att dölja och då låg även allt fokus på att överhuvudtaget försöka överleva.
Men när man inte ser sjuk ut vid första anblick så vill man göra allt för att se så ”normal” ut som det bara går, man vill inte att folk som man inte känner ska se något som får dom att titta, viska och spekulera.


Det är också mycket därför jag drar mig för att gå på fester och tillställningar där jag inte känner majoriteten av gästerna, det tar så mycket kraft och energi bara att förbereda sig inför festligheterna, att leta kläder, försöka hitta något som både passar för tillfället och mitt utseende, som döljer det som behövs och inte framhäver nånting som ser konstigt och annorlunda ut.
Att hitta sådana kläder är inte lätt, och det har blivit många ångestfyllda besök i provhytter nere på stan, och efter ett antal misslyckade outfits så tappar man all lust att fortsätta leta.
Det är så mycket enklare för mig att stanna hemma med mina barn istället och då slipper vi ju dessutom att skaffa barnvakt oxå.
Det finns inte mycket som är värre än att gå på fest och känna sig obekväm, man går och drar i kläderna och stryker konstant handen i håret som nåt slags ticks för att håret ska ligga rätt, det tar också mycket energi vill jag lova.

Jag önskar att jag var så oberörd som jag många gånger kanske verkar att vara men i själva verket så försiggår det sig så mycket mer i mitt huvud.
Som det sägs så är det inte så svårt att spela sjuk utan den riktiga svårigheten ligger i att spela frisk.

//Många kramar Rebecca

 

Cancerhjälpen gör mycket på bred front för landets cancersjuka - både barn och vuxna.
Du kan vara med och D
in gåva gör skillnad!

gava19

regelbund19

insamling19


Eller swisha Din gåva till 900 4375.
Vill du ha vår gåvopin ange ditt personnummer i meddelanderutan när du swishar.

slogo

Felix resa mot Indien har startat!
Minnet av Tyra hedras med en motorcykelkortege.

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
6396 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
5659 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
5271 Hits

Filtrera på tag

sommar2018 arideforourchild vallagruppen blimånadsgivare terapi lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt kontorsrummet hälldes brännbar vätska årsredovisning geengåva lajv obotlig cancer statistik kortege den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping hogtidsgava bukspottkörteln Cancerhjälpen jeanette elmström levnu stodoss sjukpensionär present högtidsgåva oro önskningar Malinberghagen mantra fotografsatu träning fighter person i familjen saknas allahjärtansdag cellgifter cancerbehandling medlemskap Lill-babs cancerhjalpen tack fatigue sommarglädje kämparglöd pin astridlindgrensvärld bästajulklappen öppettider bidrag från cancerhjälpen envis cancerkompis annorlunda jul idag ordförande tackcancerhjälpen cancersjuka tyragrandinludvig arbetsträna cancersjuk Linköpings Univeritstssjukhus jeanetteelmström metastaser peruk ovisshet rebeccabernhard mamma levanu deliciouzuf julkampanj tacksamhet liten text tarmcancer powerwalk delacancern insamling motorcykelkortege hjälposshjälpa 5000kr bjornnallejansson barbrosvensson vara mamma julgå tanke cellprov metastaserilever påsk årsbidrag egeninsamling minhistoria obotligcancer slimmadorganisation Här skriver Lisa cellgifternasvarar Det är ett begrepp som kan vara både Onkologen Linköping matastaser redaktör cancerhjälpen vers oförändrat månadsgivare läkarbesök projektbidrag nätverka frisör orka hjärntumör fondmedel trädgård väl omhändertagen vitsippa 90-konto stödoss sommartider tillsammans urverkligheten hospice vänner sända en tanke cancerdiagnos gegåva minberättelse förälder julgåva resa Nyheter semester julpeng fru wheelagainstcancer clownmedicin gratulation hair&nu smink livmoderhalscancer omkostnader airsoft barncancercentra bäst före dubbla boendekostnader i livet slutskede sysselsättningsbidrag cancerbesked varatillsammans egen insamling felixfernebring kvartalsgivare finainitiativ fuckcancer teamkornelia kondoleans jaellernej barncancer swish9004375 bli frisk hopp besked ettskrattförlängerlivet glädje jul2018 gåvobevis ansökan hedra sandhamnsgatan62 bröstcancer trivselbidrag frisördanderyd enviktigsak spriddcancer aldriggeupp levamedcancer bamsesvärld minnesgåva spriddbröstcancer sökabidrag ansokaomhjälp cytostatika vilja sysselsättning cancer slagit hål på operationvalfard överleva ywonne jacobsson positiv midsommar liseberg allhelgon drömmar gdpr Att vara envis som gladmidsommar endorfiner utan sin dotter cancerhjälpen beach2018 besvikelse spridd bröstcancer scarf medlemicancerhjälpen osterlenskulturgang mammamedcancer dataskyddsförordningen personuppgifter
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2019. Alla rättigheter reserverade.