Mammografiundersökning

cancerhjalpen_Rebecka_apri21

Bästa vännen fick besked. Behövdes kompletterande undersökning. 


Tvåbarnsmamman Rebecca fick diagnosen spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer. Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i snart 8 år. 

Det är nu i år som alla tjejer i min åldersgrupp blir kallade till att göra sin första mammografiundersökning. Själv slipper jag ju den ångesten om man ska se det så. Istället så får min bästa vän Becca svar att hon behövde göra en kompletterande mammografiundersökning på onkologen i Linköping. Man hade sett något avvikande på hennes första undersökning.
- Nej, inte onkologen!! Där brukar ju jag hålla hus! 


Redan drabbad av kronisk sjukdom

Becca som dessutom redan har MS att tampas med behöver verkligen inte det här oxå, vi har liksom redan fyllt kvoten för sjukdomar kan man tycka.
Så det blev ångest iallafall även om det inte handlar om mig själv, så när Becca ringde efter sin undersökning och berättade att det inte var någon fara utan helt vanliga och naturliga systor dom hade sett i hennes bröst så blev jag så lättad att jag brast ut i gråt, trodde inte att jag skulle reagera så starkt men det gick inte att hejda.
Blev så lättad över att hon inte ska behöva gå igenom samma skit som jag gjort.


Får inte hända min bästa vän
Och det är väl just det, jag vet hur jobbigt och kämpigt det är att ta sig igenom cancern. Eller ja, som i mitt fall leva med den dagligen. Jag vet inte hur många timmar jag har gråtit, mått dåligt, varit nervös och ja till och med trott att döden varit nära genom dessa år jag varit sjuk.
Och det är klart att jag inte vill att nån ska behöva genomlida detta och allra minst min bästa vän.


Lättnaden och tårar
Så den lättnaden som sköljde över mig när jag fick veta att allt var ok. Den lättnaden går inte att beskriva förutom att det är en lättnad värt att gråta över.


/Många kramar Rebecca

 

 

Cancerhjälpen gör mycket på bred front för landets cancersjuka - och du kan vara med!
Din gåva gör skillnad!

gava19

regelbund19

insamling19


Eller swisha Din gåva till 900 4375.

slogo

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Att uppleva en pandemi
Gunnar berättar om cancerbeskedet