90kontotransparent

90kontotransparent

Lo är en kämpe

Cancerhjalpen_Lo

Världens gladaste tjej.


 Trots den tuffa start hon haft i livetCancerhjälpen anser att det är viktigt att hålla barnens önskningar och hopp vid liv.
Ansökan kan skickas in till Cancerhjälpen året om. Lilla Lo är ett av barnen vi kunnat hjälpa ❤️


Nyligen var det vår Lo's 3 årsdag, vår Lo som kom med ett planerat kejsarsnitt i v 36.
Ut kom en fin tjej, namnet var redan givet i magen OM det skulle komma ut en liten flicka.
Lo hade de tufft med viktuppgång första tiden i sitt liv, vi var sjuka mycket på grund av flera syskon på dagis och skola, så det trodde vi bara att det hängde i hop med alltsammans. Ändå kunde jag inte riktigt släppa tankarna på att ständigt vara ifrågasatt som förälder.
Lo är mitt sjunde barn och jag har alltid gått på mina magkänsla och jag kände våren -19 att något kändes fel.
Hon va liten och hon va ibland så stirrig med blicken, fastnade länge i perioder men jag trodde på grund av att jag blev stressad av att alla tyckte jag var löjlig och hon va ju trots sin vikt en glad framåt tjej.

I april samma år så fick hon ett av sina första riktiga frånvaro anfall, hon spände upp ögonen blev helt tårögd, såg ut som hon tappade andan samtidigt som hon smackade med munnen, såg ut nästan som att hon satte något i halsen.
Jag tog upp detta med BVC som avfärdade all oro jag kände med att alla barn är olika.
Dessa små episoder ökade och blev fler och fler, men de va bara jag som såg dom..
Jag försökte filma men va man inte där, och kände hela kroppen spänna sig. Se hennes andning bli påverkad kunde man inte riktigt se.
I juni började hon kaskadkräkas i samband med dessa episoder, vart jag än vände mig var de ingen som lyssnade.
En dag hade hon så många anfall så hon hann inte en återhämta sig emellan. De av anfall - spya- sen timmes sömn och så höll de på..
Ringde förtvivlat till BVC och fick tack gode gud en som lyssnade och verkligen hörde att jag menade allvar att detta inte var normalt .
Vi fick åka in till akuten och sätta oss...
Där pratades de först om tics och vi blev hemskickade men jag gav mig inte utan började åka in akut efter varenda anfall ..
En dag i juli började hon krampa så vi ringde 112, fick sitta i ett övervakat rum på akuten. Det tog inte lång tid innan hon fick ett anfall men utan kramper, men äntligen fick en sjuksköterska se detta och hon sa precis som jag sa i början att det såg ut som hon satte i halsen och kvävdes. Efter detta började dom utreda lo för epilepsi och gjordes EEG. Detta visade inget konstigt men dom hade ju ändå sett så
I juli fick hon en epilepsi diagnos och keppra insatt.
Kändes lite som en lättnad , att ska äntligen fått rätt att något var fel, jag vara inte bara en hönsmamma.

Keppran hjälpte inte utan anfallen fortsatte, dom gjorde nytt EEG där de visade förändringar på vänstra sidan , då tog beslut om en magnetröntgen.
Den 5 september hade vi tid.
Det var läskigt att söva henne men mer än så var de inget. Vi trodde ju att hon " bara" hade epilepsi. Vilket även finns i släkten så de kändes ändå inte som en undergång även om det var jobbigt .
Den 6 september ringer dom från falu lasarett och vill att vi ska komma in samma dag för dom har hittat anledningen till anfallen men inget dom vill ta på telefon, där och då rasade mitt liv som mamma sönder. Jag visste ju att det var allvarligt. Dagen innan hade vi fått hört att de skulle ta en vecka att få ett svar ungefär.

Den 6 september fick vi komma in och Veta att vår Lo, när nyss blivna 1 åring har en hjärntumör och vi ska till Akademiska i uppsala.

detta är nu 2 år sedan, hon har genomgått 2 stora operationer efter det.
Magnetröntgen visar kontrastuppladdning fortfarande men inget som växt iaf , så idag lever vi väl som "vilken" familj som helst förutom att vi föräldrar har en ständig oro då hon antagligen inte är färdig behandlad...


Lo är en kämpe , hon är världens gladaste tjej trots den tuffa start hon haft i livet.
Och för oss som familj har Cancerhjälpen gett oss tex presentkort vid julen- en årstid som annars är tuff, men lite extra för oss med sjuka barn med mycket vab.
En hjälp som är ovärderlig.. Cancerhjälpen hjälper över 700 barn per år och deras jobb är så himla viktigt och stort.

Vi har fått hjälp och många fler och jag tror jag kan tala för andra när jag säger att vi är så otroligt tacksam för allt.


// mamma Emelie


Lo är ett av många barn som ansökt om och beviljats hjälp från Cancerhälpen.
Hjälp oss att hjälpa! ❤️

button ge en gava fa ett fint gavobevis 1 button bli manadsgivare

Eller swisha Din gåva (liten som stor) till 900 4375.
Vill du ha vår gåvopin ange ditt personnummer i meddelanderutan när du swishar.

slogo

Kortison
Varje år kan vi hjälpa över 700 cancersjuka barn.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.cancerhjalpen.se/

Mest lästa

En födelsedag till mot alla odds.  För 5 år sedan fick jag min dödsdom....
14934 Hits
Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?    Jag var verkligen så lyckligt lottad....
10264 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba.  Tanken på att kunna jobba fanns inte i mi...
8577 Hits

Filtrera på tag

levnu besvikelse slimmadorganisation jeanette elmström pandemi auktion lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt öppettider spriddbröstcancer livmoderhalscancer wheelagainstcancer enviktigsak gdpr finainitiativ kraftenshus frisördanderyd Här skriver Lisa jul2018 dubbla boendekostnader i livet slutskede levanu 5000kr clownmedicin cancer högtidsgåva omkostnader ordförande scarf julkampanj trädgård vitsippa person i familjen saknas allhelgon statistik Linköpings Univeritstssjukhus stodoss den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping felixfernebring julpeng arideforourchild motorcykelkortege cytostatika swish9004375 årsbidrag envis oförändrat medlemskap spriddcancer hopp cornautbrottet pin stödoss egen insamling tillsammans kondoleans bidrag från cancerhjälpen barncancercentra förälder sandhamnsgatan62 tacksamhet slagit hål på cancerhjalpen bli frisk minhistoria frisör metastaser bjornnallejansson egeninsamling cancerhjälpen vallagruppen julgå kämparglöd medlemicancerhjälpen projektbidrag ettskrattförlängerlivet fru hogtidsgava cancersjuk fotografsatu beach2018 obotligcancer orka cancerbehandling resa minnesblad bamsesvärld varatillsammans storsaknad bukspottkörteln månadsgivare kvartalsgivare Onkologen Linköping sända en tanke insamling tyragrandinludvig drömmar redaktör cancerhjälpen julgåva vilja barbrosvensson cellgifternasvarar gåvobevis oro liseberg besked donation tanke fuckcancer påsk astridlindgrensvärld wilmstumör gladmidsommar osterlenskulturgang hedra semester personuppgifter leukemi sysselsättning välgörenhet ywonne jacobsson kontorsrummet hälldes brännbar vätska sommarglädje Malinberghagen bästajulklappen annorlunda jul idag mamma positiv önskningar cellgifter airsoft deliciouzuf cancerkompis obotlig cancer vers blimånadsgivare delacancern kortison tomasbrazda sommar2018 urverkligheten gegåva ovisshet jaellernej minberättelse smink cancersjuka levamedcancer hjälposshjälpa rosor minnesgåva barncancer cellprov ansökan terapi utan sin dotter tackcancerhjälpen metastaserilever överleva liten text sövas vara mamma vänner operationvalfard geengåva kortege årsredovisning tarmcancer endorfiner fighter trivselbidrag sjukpensionär mantra bröstcancer nätverka Att vara envis som sysselsättningsbidrag rebeccabernhard arbetsträna sommartider väl omhändertagen powerwalk hjärntumör fondmedel peruk ansokaomhjälp fatigue jeanetteelmström sökabidrag mammamedcancer glädje matastaser aldriggeupp tack tavla Lill-babs bäst före Cancerhjälpen skandionkliniken träning lajv spridd bröstcancer allahjärtansdag läkarbesök hair&nu cancerdiagnos Nyheter bästavän dataskyddsförordningen 90-konto gratulation midsommar teamkornelia Det är ett begrepp som kan vara både present covid-19 riskgrupp hospice cancerbesked

Mest lästa

En födelsedag till mot alla odds.  För 5 år sedan fick jag min dödsdom....
14934 Hits
Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?    Jag var verkligen så lyckligt lottad....
10264 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba.  Tanken på att kunna jobba fanns inte i mi...
8577 Hits
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2021. Alla rättigheter reserverade.