90kontotransparent

90kontotransparent

Liten börjar bli stor och oroar sig allt mer.

cancerhjalpen_rebecca_dotter

Mamman som är sjuk och kan dö.

Som en dag bara kan försvinna.

 

 

Tvåbarnsmamman Rebecca drabbades av spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer.
Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i över 6 år. De senaste två åren har hon bloggat för Cancerhjälpen.

 

Min nervositet som uppstår inför röntgensvar och dylikt har tyvärr börjat att spegla av sig på vår dotter.
Hon har hunnit bli 10 år nu och har börjat förstå mer och mer vad min sjukdom innebär. Jag kan inte längre bemöta henne med ett leende på läpparna, säga att allt kommer gå bra och att det inte är någon fara. Hon har börjat förstå att bara för att jag mår bra just nu så kan jag bli sämre egentligen vilken dag som helst.

Nu sist när man hittade nya förändringar i nacke och skinka på mig som skulle tas prover på, så blev jag jättenervös. Jag var på helspänn hela tiden, hade kortare stubin än vanligt, var trött och irriterad och min nervositet lyste igenom mitt ”skådespeleri” om att jag mådde bra och var oberörd.
Detta var något som vår Linnea reagerade väldigt starkt på och det gjorde inte saken bättre att allt det här utspelade sig i oktober månad oxå.  Oktober, den rosa månaden då man blir påmind om cancer vart man än tittar.  Linnea har mått dåligt och blivit ledsen och lärarna i skolan har märkt att det varit något som inte står rätt till. Lärarna vet ju om våran situation och har full förståelse.

 Jag tror inte att Linnea har förmågan att se något positivt i det hela. Jag tror inte att hon kan se det positiva i att min sjukdom håller sig i schakt och det positiva med att jag inte behöver ta några cellgifter just nu som bryter ner min kropp. För i Linneas ögon är jag nog bara hennes mamman som är sjuk och kan dö.
Och det är klart att en 10-åring mår dåligt av att veta att sin förälder en dag bara kan försvinna. Hon blir ledsen bara av att jag ska åka till Linköping och ta medicin, jag vet inte vad hon tror ska hända för till onkologen har jag åkt så länge hon kan minnas, men så det är något som vi inte heller pratar om här hemma i onödan.
Det kan vara dax att hon får följa med på en behandling snart igen för att se att det absolut inte är någon fara, det var ju ett tag sen hon var med till onkologen.
Jag vill bara kunna vara
Så ska det ju inte vara.😢


Många kramar
Rebecca
Cancerhjälpen kunde under år 2018 hjälpa 746 barn och 555 vuxna.
Med din hjälp hoppas vi kunna stötta ännu fler cancersjuka barn och vuxna.


button2

button1

button3

Eller swisha Din gåva (liten som stor) till 900 4375.
Vill du ha vår gåvopin ange ditt personnummer i meddelanderutan när du swishar.

slogo

I början av december flyger jag hem.
Cancerhjälpens stöd till barnen på Skandionklinike...

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
7025 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
6143 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
5814 Hits

Filtrera på tag

oförändrat hogtidsgava tack vänner cancerdiagnos finainitiativ den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping vallagruppen motorcykelkortege trädgård barbrosvensson jaellernej besked liseberg hedra Här skriver Lisa bamsesvärld mantra delacancern bästajulklappen levanu minhistoria insamling förälder operationvalfard clownmedicin fuckcancer vara mamma obotligcancer oro projektbidrag minnesgåva trivselbidrag rebeccabernhard bäst före aldriggeupp enviktigsak 90-konto sysselsättningsbidrag bukspottkörteln glädje tillsammans cellgifter årsredovisning påsk bli frisk gdpr osterlenskulturgang cellprov annorlunda jul idag månadsgivare kontorsrummet hälldes brännbar vätska barncancer ansokaomhjälp semester metastaserilever slagit hål på deliciouzuf nätverka urverkligheten dubbla boendekostnader i livet slutskede envis medlemskap julgå person i familjen saknas swish9004375 sommarglädje liten text kortege gegåva arideforourchild hjärntumör läkarbesök julkampanj Lill-babs jeanetteelmström öppettider tarmcancer midsommar träning ettskrattförlängerlivet wheelagainstcancer beach2018 jeanette elmström barncancercentra stödoss dataskyddsförordningen fotografsatu 5000kr drömmar sommartider geengåva Malinberghagen bjornnallejansson allhelgon besvikelse cancerhjalpen julgåva cancer levnu kraftenshus scarf cancersjuka Cancerhjälpen hopp powerwalk sjukpensionär omkostnader astridlindgrensvärld lajv vitsippa önskningar egen insamling teamkornelia skandionkliniken Att vara envis som slimmadorganisation egeninsamling sökabidrag tackcancerhjälpen obotlig cancer spriddcancer fighter present Nyheter cancerhjälpen vilja gratulation lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt cancerbesked fondmedel peruk livmoderhalscancer ansökan sandhamnsgatan62 årsbidrag cancerbehandling statistik allahjärtansdag Linköpings Univeritstssjukhus varatillsammans kvartalsgivare positiv airsoft sända en tanke felixfernebring minberättelse medlemicancerhjälpen jul2018 cancersjuk terapi frisör levamedcancer blimånadsgivare gladmidsommar ovisshet gåvobevis spridd bröstcancer cancerkompis väl omhändertagen högtidsgåva överleva sysselsättning cytostatika vers utan sin dotter fatigue julpeng matastaser bröstcancer arbetsträna personuppgifter Onkologen Linköping hjälposshjälpa orka metastaser kondoleans mamma frisördanderyd spriddbröstcancer bidrag från cancerhjälpen cellgifternasvarar redaktör cancerhjälpen sommar2018 hair&nu hospice resa ordförande endorfiner smink tanke stodoss tyragrandinludvig kämparglöd tacksamhet mammamedcancer fru Det är ett begrepp som kan vara både pin ywonne jacobsson
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2020. Alla rättigheter reserverade.