90kontotransparent

90kontotransparent

Liten börjar bli stor och oroar sig allt mer.

cancerhjalpen_rebecca_dotter

Mamman som är sjuk och kan dö.

Som en dag bara kan försvinna.

 

 

Tvåbarnsmamman Rebecca drabbades av spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer.
Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i över 6 år. De senaste två åren har hon bloggat för Cancerhjälpen.

 

Min nervositet som uppstår inför röntgensvar och dylikt har tyvärr börjat att spegla av sig på vår dotter.
Hon har hunnit bli 10 år nu och har börjat förstå mer och mer vad min sjukdom innebär. Jag kan inte längre bemöta henne med ett leende på läpparna, säga att allt kommer gå bra och att det inte är någon fara. Hon har börjat förstå att bara för att jag mår bra just nu så kan jag bli sämre egentligen vilken dag som helst.

Nu sist när man hittade nya förändringar i nacke och skinka på mig som skulle tas prover på, så blev jag jättenervös. Jag var på helspänn hela tiden, hade kortare stubin än vanligt, var trött och irriterad och min nervositet lyste igenom mitt ”skådespeleri” om att jag mådde bra och var oberörd.
Detta var något som vår Linnea reagerade väldigt starkt på och det gjorde inte saken bättre att allt det här utspelade sig i oktober månad oxå.  Oktober, den rosa månaden då man blir påmind om cancer vart man än tittar.  Linnea har mått dåligt och blivit ledsen och lärarna i skolan har märkt att det varit något som inte står rätt till. Lärarna vet ju om våran situation och har full förståelse.

 Jag tror inte att Linnea har förmågan att se något positivt i det hela. Jag tror inte att hon kan se det positiva i att min sjukdom håller sig i schakt och det positiva med att jag inte behöver ta några cellgifter just nu som bryter ner min kropp. För i Linneas ögon är jag nog bara hennes mamman som är sjuk och kan dö.
Och det är klart att en 10-åring mår dåligt av att veta att sin förälder en dag bara kan försvinna. Hon blir ledsen bara av att jag ska åka till Linköping och ta medicin, jag vet inte vad hon tror ska hända för till onkologen har jag åkt så länge hon kan minnas, men så det är något som vi inte heller pratar om här hemma i onödan.
Det kan vara dax att hon får följa med på en behandling snart igen för att se att det absolut inte är någon fara, det var ju ett tag sen hon var med till onkologen.
Jag vill bara kunna vara
Så ska det ju inte vara.😢


Många kramar
Rebecca
Cancerhjälpen kunde under år 2018 hjälpa 746 barn och 555 vuxna.
Med din hjälp hoppas vi kunna stötta ännu fler cancersjuka barn och vuxna.


button2

button1

button3

Eller swisha Din gåva (liten som stor) till 900 4375.
Vill du ha vår gåvopin ange ditt personnummer i meddelanderutan när du swishar.

slogo

I början av december flyger jag hem.
Cancerhjälpens stöd till barnen på Skandionklinike...

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
7323 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
6399 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
6031 Hits

Filtrera på tag

den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping sandhamnsgatan62 peruk lajv vallagruppen present julgå fondmedel kraftenshus vilja mammamedcancer oförändrat ywonne jacobsson jaellernej person i familjen saknas stödoss träning livmoderhalscancer positiv powerwalk kämparglöd smink Cancerhjälpen redaktör cancerhjälpen minnesgåva projektbidrag kvartalsgivare besked hedra cornautbrottet annorlunda jul idag oro dataskyddsförordningen scarf stodoss trädgård jeanetteelmström önskningar metastaserilever hjärntumör förälder blimånadsgivare cancersjuk wheelagainstcancer terapi ansökan cancerkompis varatillsammans arideforourchild fighter glädje metastaser cellprov gegåva cancerdiagnos pin geengåva sysselsättningsbidrag fuckcancer spriddbröstcancer månadsgivare bröstcancer sjukpensionär bli frisk bästajulklappen Att vara envis som teamkornelia tacksamhet tarmcancer cellgifternasvarar årsbidrag dubbla boendekostnader i livet slutskede utan sin dotter personuppgifter envis lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt finainitiativ spriddcancer bidrag från cancerhjälpen mantra bäst före sommarglädje motorcykelkortege hospice cellgifter gladmidsommar cancerbesked gåvobevis årsredovisning påsk barncancer 5000kr högtidsgåva medlemicancerhjälpen airsoft egeninsamling tack astridlindgrensvärld insamling minhistoria rosor omkostnader sända en tanke mamma beach2018 Malinberghagen gratulation hopp tillsammans slimmadorganisation vitsippa resa ettskrattförlängerlivet levanu midsommar sommartider arbetsträna överleva cytostatika obotlig cancer kortege felixfernebring sysselsättning deliciouzuf urverkligheten egen insamling bjornnallejansson Nyheter clownmedicin kondoleans cancersjuka osterlenskulturgang hjälposshjälpa julpeng allahjärtansdag liten text levnu cancerbehandling drömmar rebeccabernhard väl omhändertagen julgåva jeanette elmström obotligcancer statistik nätverka Det är ett begrepp som kan vara både fotografsatu jul2018 barbrosvensson tanke vänner bamsesvärld besvikelse ordförande swish9004375 slagit hål på vara mamma barncancercentra enviktigsak levamedcancer endorfiner sökabidrag orka bukspottkörteln ovisshet delacancern minberättelse Onkologen Linköping medlemskap ansokaomhjälp skandionkliniken fru frisör Lill-babs semester hogtidsgava kontorsrummet hälldes brännbar vätska julkampanj Linköpings Univeritstssjukhus gdpr tackcancerhjälpen allhelgon tyragrandinludvig operationvalfard aldriggeupp trivselbidrag öppettider spridd bröstcancer matastaser cancerhjalpen fatigue hair&nu cancer liseberg frisördanderyd vers 90-konto sommar2018 cancerhjälpen läkarbesök Här skriver Lisa
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2020. Alla rättigheter reserverade.