90kontotransparent

90kontotransparent

Jag minns det som igår min vän

cancerhjalpen_ankistory

Jag minns när Lisa började att göra sitt hår hos mig.


Vi var båda i 25-års åldern.

 



Lisa kom in i mitt liv tack vare mitt jobb som frisör. Det här är min komprimerade historia om en av alla människor som jag har mött i jobbet som gjort ett stort avtryck.

Jag kommer ihåg det så väl, för hon köpte alltid med sig en påse godis som hon satt och mumsade på. Det var liksom hennes lyxstund i vardagen. Jag var alltid lite nyfiken på vilket godis som hon skulle komma med 😊
Efter ett tag flyttade hon till USA. När hon kom tillbaka några år senare så var det så roligt att träffa henne. Allt var som vanligt, klippning och godispåse. Jag uppskattade våra klipp, godis och pratstunder. När vi var i 30-års åldern så var det dags för hennes bröllop.
Jag minns det som i går. Då fick jag äran att göra hennes hår. Det var en speciell dag i hennes liv som jag fick vara en liten del av. Hon hade träffat mannen som hon ville bilda familj och åldras med. Lisa var så vacker den dagen, med blommor i sitt tjocka hår och en fantastisk klänning. Glömmer inte blicken som hon fick av sin blivande man när han hämtade henne på salongen.

Åren gick och de fick två fina pojkar, som jag också hade glädjen att klippa.
En av många fantastiska saker med frisörjobbet är möten med människor. Man delar sina liv med varandra på ett sätt. Bland det första jag kommer ihåg att Lisa berättade för mig, var att hennes mormor hade gått bort i bröstcancer endast 28 år gammal. Så Lisas mamma var uppvuxen med sin mormor. Kommer ihåg att jag då tänkte ”kan man ens få bröstcancer när man är så ung?” Lisas mamma förlorade sin mamma alldeles för tidigt.


Jag minns det som igår. Telefonen ringer och det är Lisa som bara gråter. Hon har hittat en lite knöl i bröstet, som visar sig vara en elakartad tumör. Lisa som varit så positivt i allt, var nu väldigt negativ. Hon sade direkt till mig att det här kommer inte att gå bra.
Det blev snabbt operation och cellgiftsbehandlingen påbörjades. Håret började att falla. Det var dags att raka av det hår som jag hade satt upp så vackert på hennes bröllopsdag. Sedan följde en tuff sommar då Lisa pendlade från landet varje vecka för strålbehandling. Nu träffades vi inte var 8:e vecka som vi gjort de senaste 14 åren, så vi hördes på telefon ibland. Hennes behandling var så småningom klar och håret började att återigen växa (superkrulligt men det ska jag skriva om i ett annat inlägg). Det var härligt med våra ”klippträffar” igen. Men något hade förändrats med Lisa. Hon kände en stor oro, det kunde jag förstå. Vi som inte själva är drabbade blir så rädda tror jag. Men att förstå oron för sitt eget liv, är så svårt. Att förstå tanken på att man kanske inte kommer att finnas för sina barn när de växer upp.


Jag minns det som igår. När hon berättade att cancern var tillbaka. Hon sade det inte rakt ut, men chansen att bli frisk var liten för henne. Det blev inte fler cellgifter, så håret som hade vuxit ut blev en fin kort frisyr. Efter den sista gången jag klippte henne, hade vi bestämt att vi skulle äta lunch ihop. Jag kommer inte ihåg var eller vad vi åt. Minns bara en mening som hon sa ”Det värsta är att jag inte kommer att finnas där och läsa godnattsaga för pojkarna. Det blir någon annan som får göra det”. Vi var så ledsna båda två och jag tror att det var då jag fattade att det var kört. Det var också sista gången jag träffade henne. Försökte under några veckor att få kontakt med sms, men fick inget svar. Efter några veckor skrev jag på Messenger till hennes bästa vän. Då fick jag veta att hon hade gett upp kampen dagen innan.


Jag minns det som igår. Begravningar är sorgliga men den här var den sorgligaste av sorgliga. Avgrundsgråten från hennes småpojkar i kyrkan. Deras små fotbollströjor som de hade lagt på kistan… Men sedan, på minnesstunden. Alla fina minnen av Lisa och utanför så hör man ljudet av hennes pojkar som spelar fotboll med sina bästa kompisar som var med och stöttade dem på begravningen. Barnen fick ju snabbt spring i benen och gick ut och gjorde det som de älskar allra mest. Lisa brann för deras sportintresse och log nog på sitt moln i himlen när hon såg dem.


Du kommer alltid att finnas kvar Lisa. Ditt engagemang i familjen och dina barn, ditt underbara hår, ditt skratt, dina godispåsar och ditt köpbegär av de smycken jag sålde. Du hade så bra smak 😊 Jag saknar dig och tänker ofta på dig. Vi pratar om dig på salongen ibland och minns. Så någonstans finns du här hos oss och har lämnat ett stort avtryck.


Lisa kom in i mitt liv tack vare mitt jobb som frisör. Det här är min komprimerade historia om en av alla människor som jag har mött i jobbet som gjort ett stort avtryck.Det är så jag tänker. Man försvinner liksom aldrig utan sprids vidare genom alla människor och möten genom livet.

Trots att man inte finns kvar på jorden.

Anki.

 

 

Var med och ge ditt stöd till cancersjuka barn och vuxna!

button julen

button starta en insamling pa facebook1

button ge en gava nu

Eller swisha en gåva till 900 4375

slogo

Bästa julklappen
Julgåva från Vallagruppen
 

Kommentarer

Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar
Redan registrerad? Logga in här
Guest
tisdag, 22 januari 2019

Captcha bild

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
4746 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
4483 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
4080 Hits

Filtrera på tag

dataskyddsförordningen hair&nu osterlenskulturgang cancersjuka metastaserilever egen insamling jeanetteelmström bjornnallejansson jul2018 tillsammans överleva 90-konto jaellernej Linköpings Univeritstssjukhus sjukpensionär trädgård allhelgon drömmar stodoss cellgifternasvarar present vallagruppen jeanette elmström swish9004375 öppettider besked julgå cytostatika resa mamma beach2018 Malinberghagen liten text frisör cellprov personuppgifter ansokaomhjälp dubbla boendekostnader i livet slutskede sandhamnsgatan62 Här skriver Lisa vara mamma julpeng slagit hål på mantra Cancerhjälpen cellgifter julkampanj enviktigsak sysselsättning bamsesvärld cancerkompis gratulation egeninsamling vänner mammamedcancer kontorsrummet hälldes brännbar vätska scarf spridd bröstcancer metastaser frisördanderyd hjärntumör cancerbehandling astridlindgrensvärld stödoss annorlunda jul idag spriddbröstcancer bästajulklappen ansökan blimånadsgivare 5000kr ettskrattförlängerlivet gegåva fuckcancer cancersjuk matastaser minhistoria medlemicancerhjälpen Att vara envis som varatillsammans förälder vitsippa tack pin sökabidrag bröstcancer tanke orka månadsgivare positiv barbrosvensson ovisshet lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt medlemskap önskningar levnu gdpr spriddcancer midsommar bukspottkörteln cancerhjalpen hogtidsgava vilja envis hedra glädje bidrag från cancerhjälpen oro hjälposshjälpa sysselsättningsbidrag Onkologen Linköping levamedcancer geengåva obotlig cancer sommarglädje ordförande finainitiativ kämparglöd insamling väl omhändertagen Lill-babs högtidsgåva vers liseberg cancerdiagnos barncancercentra person i familjen saknas barncancer levanu fatigue årsredovisning fighter cancerhjälpen bli frisk kondoleans obotligcancer tacksamhet hospice rebeccabernhard smink minberättelse Nyheter Det är ett begrepp som kan vara både fru kvartalsgivare gladmidsommar den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping redaktör cancerhjälpen utan sin dotter cancer ywonne jacobsson omkostnader tarmcancer semester minnesgåva besvikelse peruk sända en tanke träning cancerbesked arbetsträna sommartider terapi julgåva läkarbesök sommar2018 statistik fotografsatu årsbidrag oförändrat trivselbidrag bäst före fondmedel delacancern nätverka hopp aldriggeupp
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR




Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2019. Alla rättigheter reserverade.