Jag älskar mina barn över allt annat

cancerhjalpen_bernhardbarnen

Jag vill umgås med dem så mycket det bara går!


 Eftersom man aldrig vet när det är över.

 


Tvåbarnsmamman Rebecca drabbades av spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer.
Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i 6 år.

 

När hösten är på ingång och mörkret börjar ta över så blir iallafall jag lite deppig.
Man behöver något kul att se fram emot för att mäkta med mörkret och den trista vardagen innan snön förhoppningsvis faller ner och gör våran tillvaro ljusare igen.
Nu blir man ju inte frisk från cancern bara för att man har nånting kul inplanerat. Men all behandling, röntgens och sjukhusbesök som ska genomföras går lite lättare om man har nånting roligt att se fram emot, nånting som bryter av vardagen. Alla har ju inte möjligheten att åka jättelångt och vara borta i flera veckor, men att bara få komma iväg över en helg kan räcka många gånger.

Nu talar jag ifrån mitt perspektiv med unga barn som kräver mycket av ens tid. Jag älskar mina barn över allt annat och jag vill umgås med dom så mycket det bara går eftersom man aldrig vet när det är över, men att få en paus i mammarollen är behövligt ibland.

 

Att få några dagar då jag varken är mamma, hustru eller sjuk, det är guld värt, och då får man lite andrum och chans till att hämta nya krafter, för krafter är något man behöver mycket utav, efter en dag med sysslor i hemmet, ärenden som ska göras, kanske något sjukhusbesök, matlagning och läxläsning med barnen så är man totalt slut och orkar inte mycket mer än att slänga sig i soffan och ligga där tills man måste förflytta sig till sängen.

 

Så att ha en semester ifrån vardagen är verkligen nödvändigt, sen om den är lång eller kort det får omständigheterna avgöra.

Många kramar

Rebecca


Vill du vara med och göra något konkret?
Hjälpa och uppmuntra någon som är cancersjuk här och nu?

slogo
Swisha en gåva till 900 4375

Eller ge en gåva till Cancerhjälpen         

Eller ge regelbundet till Cancerhjälpen      Starta en insamling på Facebook


sociala.media3

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Ständigt i mina tankar..
Det är större att ge än att få