Det är större att ge än att få

cancerhjalpen_gegava

Vi lever i en väldigt materiell värld.


  Och har mycket teknik i vårt sätt att kommunicera med varandra.

 

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon. Kloka ord som man ofta hörde när man var barn. Dessa ord stämmer in på alla de spontana gåvor till Cancerhjälpen. 

Det kan röra sig om en liten insamling man har i samband med någon festlighet. En insamling på gymmet till exempel. Generositeten är det som genomsyrar dessa handlingar och viljan att hjälpa dem som har det jobbigt med sin cancersjukdom.

De senaste åren har vi tydligt kunna se en ökning av högtidsgåvor i samband med födelsedagar, bröllop, dop, jubileum av olika slag och avtackning vid pensionsavgång.

Vad tror du? Kanske är det så att det ligger i tiden att det är större att ge än att få?

Vi lever i en väldigt materiell värld med mycket teknik i vårt sätt att kommunicera med varandra. Då är ett vackert högtidsblad med en kärleksfull hälsning och en gåva till ett gott ändamål en mycket varm och fin handling. Ofta har mottagaren av gåvan haft detta som ett önskemål till sin högtidsdag. 

Jag tror inte att det kan understrykas nog att många människor runt om i vårt land lever med mycket små marginaler. Situationen kan bli väldigt tuff vid en cancerdiagnos i familjen. Här ser vi dagligen att Cancerhjälpen fyller en mycket viktig funktion. Ingen människa skall behöva välja bort en livsviktig medicin för att betala hyran.

Tyvärr är verkligheten sådan att detta händer i vårt land och då kan ett omkostnadsbidrag från Cancerhjälpen vara det sista halmstrået för många.


Hjälp oss att hjälpa.


Ywonne Jacobsson
Ordförande Cancerhjälpen


Vill du vara med och göra något konkret?
Hjälpa ett barn eller en vuxen som är cancersjuk här och nu?

slogo
Swisha en gåva till 900 4375

Eller ge en högtidsgåva till Cancerhjälpen        

Eller ge regelbundet till Cancerhjälpen      Starta en insamling på Facebook


sociala.media3

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Jag älskar mina barn över allt annat
Med sprutor, extra nål och natriumklorid i handba...