90kontotransparent

90kontotransparent

I början av december flyger jag hem.

felix_fernebring_cancerhjalpen_final

Cyklat runt 7500 kilometer på den här resan.

 

 Har inte haft en enda punktering

 

Det finns många otroligt bra ändamål och välgörenhetsorganisationer att samla in pengar till.
Valet av Cancerhjälpen har gjorts på grund av att cancer är det som tagit form i min omedelbara närhet. Pengarna som samlas in kommer att gå till barn som går igenom eller har gått igenom cancerbehandling berättar Felix Fernebring som i dagarna avslutar sitt cykeläventyr.

 

Rådande tillstånd: allmänt disträ och oförtjänt rastlöst.
Klockan är halv sju på morgonen och jag har sovit mellan halv två och halv sex. Solen håller sakta på att gå upp och förpesta människors vardag. Personligen njuter jag av sol i november och förstår inte vad de menar när de säger att det är "för mycket sol i Oman". Mattis och Mathis, som jag cyklat med från Tbilisi till Muskat (och med Mattis cyklade jag även Montenegro-Albanien-Nordmakedonien-Grekland tidigare under resan), ligger i sängarna och snusar gott.

Igår anlände vi i Muskat efter fyra och en halv dagars cykling och campande. Håret var strävt och de flesta centimetrarna av min kropp var täckta av antingen svett eller sand. Här i Muskat lyckades vi hitta en Couchsurfingvärd som vi kan hålla till hos tills vi flyger – dem till Indien och jag till Kastrup.
Jag hade en biljett till Indien men när jag anslöt till wifit i staden Sur (som är mer salt) läste jag ett meddelande där jag förstod att det var dags att flyga hem istället. Meddelandet var från morsan som berättade att hon blivit sämre och behövde min hjälp. Hon föreslog själv att jag skulle flyga hem från Indien, men jag visste att jag inte skulle kunna njuta av vistelsen där och tiden skulle vara alldeles för knapp för att det skulle bli något särskilt berikande besök.

Jag har cyklat runt 7500 kilometer på den här resan, och inte haft en enda punktering. Det är ungefär så mycket som jag lyckas säga om min resa just nu. Det är ett tumultartat virrvarr i skallen och skulle nog kunna liknas det rum vi befinner oss i. Andra slutsatser får nog vänta ett slag. Det enda jag vet är att det känns bra att få komma hem och ju mer jag tänker på det spelar slutdestinationen ingen roll. Indien var alltid målet, för jag sa det i flera sammanhang, men det gör mig ingenting att jag får avsluta turen här i Oman. Oman har varit ett rent välbehag, både vädermässigt, socialt och ur cykelsynpunkt. Här har vi fått cykla och campa mer eller mindre ostört. En natt blåste det upp till storm men som tur var så var det bara vinden som berörde oss och vi kunde njuta av blixtmolnet på avstånd från klippkanten.


I början av december flyger jag hem. Insamlingen till Cancerhjälpen är nu uppe i strax under 88 tusen kronor, och jag vet att det är några bidrag som är på väg in. Jag kommer hålla insamlingen igång en liten tid efter hemkomsten, och därefter avsluta den. Det har varit en ära att få försöka hjälpa till i den här kampen och det har varit något som gjort att trampandet känns meningsfullt. Det är mer än jag kunnat önska.
För att skänka en slant och hitta både Instagramkonto och WordPress (blogg) så följer man bara den här länken: https://charitystorm.org/fundraisers/wheelsagainstcancer/
Som vanligt, ta hand om er.

Felix Fernebring, WheelsAgainstCancerfelixbutton

        
Cancerhjälpen delar ut julpeng till över 500 cance...
Liten börjar bli stor och oroar sig allt mer.

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
6997 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
6134 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
5795 Hits

Filtrera på tag

fondmedel resa osterlenskulturgang årsredovisning urverkligheten egen insamling sökabidrag ansökan cancerhjälpen minberättelse obotlig cancer semester motorcykelkortege jeanetteelmström barbrosvensson bidrag från cancerhjälpen sommartider felixfernebring levanu cancerdiagnos Här skriver Lisa metastaser frisördanderyd insamling varatillsammans gladmidsommar operationvalfard nätverka metastaserilever fatigue lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt cancersjuk vänner bjornnallejansson barncancercentra cancersjuka personuppgifter fighter 5000kr dataskyddsförordningen julkampanj arideforourchild levnu omkostnader fru minhistoria ordförande glädje bröstcancer cancerkompis cancer swish9004375 tarmcancer levamedcancer önskningar obotligcancer hogtidsgava bäst före arbetsträna jul2018 spriddbröstcancer läkarbesök aldriggeupp öppettider ywonne jacobsson gegåva cytostatika teamkornelia sommar2018 livmoderhalscancer person i familjen saknas kondoleans tillsammans kortege överleva pin hjälposshjälpa mamma kraftenshus oro medlemicancerhjälpen envis delacancern sända en tanke rebeccabernhard fotografsatu ovisshet tackcancerhjälpen gratulation kämparglöd slimmadorganisation Nyheter sandhamnsgatan62 beach2018 mantra kontorsrummet hälldes brännbar vätska hjärntumör årsbidrag träning terapi statistik ettskrattförlängerlivet allahjärtansdag blimånadsgivare oförändrat kvartalsgivare peruk vitsippa allhelgon orka förälder sysselsättningsbidrag Att vara envis som besked lajv julpeng fuckcancer julgå redaktör cancerhjälpen gåvobevis liseberg tack drömmar finainitiativ annorlunda jul idag sjukpensionär liten text tyragrandinludvig månadsgivare present vara mamma hospice spriddcancer högtidsgåva egeninsamling stodoss trivselbidrag matastaser Malinberghagen jaellernej geengåva astridlindgrensvärld bamsesvärld skandionkliniken powerwalk clownmedicin smink gdpr den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping cellgifternasvarar Cancerhjälpen besvikelse vilja julgåva slagit hål på positiv bukspottkörteln cancerbehandling hopp endorfiner cellprov bästajulklappen cancerhjalpen Det är ett begrepp som kan vara både cancerbesked deliciouzuf påsk 90-konto Onkologen Linköping hedra sommarglädje vallagruppen wheelagainstcancer enviktigsak väl omhändertagen Lill-babs mammamedcancer scarf cellgifter ansokaomhjälp jeanette elmström Linköpings Univeritstssjukhus barncancer bli frisk projektbidrag hair&nu midsommar utan sin dotter airsoft tanke minnesgåva dubbla boendekostnader i livet slutskede medlemskap frisör tacksamhet spridd bröstcancer stödoss vers sysselsättning trädgård
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2020. Alla rättigheter reserverade.