90kontotransparent

90kontotransparent

Cyklat en bit över 4 000 kilometer sedan den 19:e april.

cancerhjalpen_felixupdate_sept19

Jag är enda sonen till en cancersjuk mamma.


 Vars cancer inte verkar vilja lägga sig.

 

 

 

Det finns många otroligt bra ändamål och välgörenhetsorganisationer att samla in pengar till.
Valet av Cancerhjälpen har gjorts på grund av att cancer är det som tagit form i min omedelbara närhet. Pengarna som samlas in kommer att gå till barn som går igenom eller har gått igenom cancerbehandling berättar Felix Fernebring som i detta nu cyklar mot Indien

 

Nu är det plötsligt september, och den sista sommaren av det här decenniet börjar lida mot sitt slut. Jag befinner mig på ett hostel i Tbilisi, Georgien, och har cyklat en bit över 4 000 kilometer sedan den 19e april, en bitande frostig morgon då jag tog mina första tramptag från mitt rara hem Osby kommun.
Under hela resan har jag haft flyt med både cykel och människor jag träffat. Innan jag gav mig av var jag mer eller mindre övertygad om att dessa faktorer skulle bidra med en hel del trubbel och obekväma situationer, men är det något jag lyckats inse så är det att en bra och välinvesterad cykel kan gå väldigt långt, och människor är för det mesta överväldigande goda och hjälpsamma. Jag var milt uttryckt skeptisk till hur jag skulle klara av både det ena och det andra, men nu är min inställning mer av en det-löser-sig karaktär, uttryckt med Timbuktus skånska melodi, och vad gäller människorna kan jag knappt vänta till mitt nästa möte, oavsett om det är med en värd eller en grönsakshandlare. Mitt hjärta har lättats från den cynism som är så vilt spridd och tyvärr ofta fast etablerad i våra förhållningssätt till andra kulturer och människor.

Faktum är att jag just i skrivande stund är gladare, för att inte säga lyckligare, än jag kan dra mig till minnes att jag varit, någonsin. De senaste två veckorna har varit ett rent nöje. Resan har så klart även innan det varit ett rent nöje, en lång cykeltur kan inte vara annat än ett fullständigt privilegium, men det är faktiskt inte förrän nu som önskan att åka hem igen är bortblåst. Nu längtar jag efter att få sitta på cykeln igen, trampa mig framåt, uppåt och neråt, svettas och ta djupa andetag, andas in främmande luft och inandas det nya områdets dofter, se nya platser, träd, buskar, horisonter av böljande berg, och att få träffa nya människor. Det är kanske först nu som jag kan kalla mig själv en äkta cykelresenär. Tidigare har jag bara varit en ängslig och obekväm, hemlös och arbetslös gröngöling på en packad cykel, med sin käpphäst (något överdrivet beskrivet, för dramatisk effekt).

Men, det är så klart inte helt bekymmerslöst. Livet är inte utformat så. Jag är fortfarande den enda sonen till en cancersjuk mamma, vars cancer inte verkar vilja lägga sig på is trots diverse behandlingar. Nu går hon på Paclitaxel, som är en släkting till de cellgifter hon tog i början av bröstcancern och som under tiden hon tog dessa var mer eller mindre sängliggande i min lägenhet. Vi har god kontakt, och när vi pratades vid igår lät hon förhållandevis pigg. Jag uttryckte mina framtida planer, vilka går ut på att cykla till Teheran för att sedan ta flyg därifrån antingen till Nepal och sen till Indien, eller direkt till Indien, eller kanske till och med direkt hem. ”Jaså, vill du så gärna komma hem?”, frågade hon. Jag trodde hon skulle bli lättad över mina planer, men istället peppade hon mig att fortsätta, och, som hon sa, nu när jag är så nära lika gärna kan ta mig hela vägen, risken är väl att jag ångrar det annars. Hon är en pärla, min morsa. Jag har sagt till henne att om hennes tillstånd blir förjävligt så ska hon säga till mig, så att jag kan ta mig hem, och det litar jag på att hon gör.
Jag har ändrat målet från 100 000 till 50 000 på min insamling, eftersom jag tror 50 000 är ett mer rimligt mål i förhållande till den tid jag kommer vara iväg. Om någon känner sig manad att bidra med en slant så är det högst välkommet, och det är ju absolut inget som säger att vi inte kan samla in ännu mer.

Ta hand om er och era nära!

/Felix Fernebring, @WheelsAgainsCancer på Instagram.felixbutton

När mardrömmen blev verklighet.
Min "sista" sommar trodde alla.

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.cancerhjalpen.se/

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?    Jag var verkligen så lyckligt lottad....
8318 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba.  Tanken på att kunna jobba fanns inte i mi...
7135 Hits
  -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon. Jag sitter här nu med två bortope...
6881 Hits

Filtrera på tag

cancerhjälpen dubbla boendekostnader i livet slutskede medlemskap tyragrandinludvig fighter Nyheter arideforourchild metastaserilever julgå sysselsättningsbidrag geengåva trädgård vers besvikelse egeninsamling arbetsträna Att vara envis som cellprov allhelgon storsaknad glädje fondmedel projektbidrag sysselsättning 5000kr kraftenshus oro wheelagainstcancer spridd bröstcancer endorfiner matastaser astridlindgrensvärld cancerbesked hogtidsgava önskningar livmoderhalscancer tanke delacancern högtidsgåva sökabidrag sandhamnsgatan62 cellgifternasvarar cancerdiagnos finainitiativ årsbidrag hospice obotlig cancer urverkligheten sommartider teamkornelia levanu hjälposshjälpa rosor clownmedicin bukspottkörteln enviktigsak operationvalfard osterlenskulturgang öppettider tillsammans sommarglädje gåvobevis redaktör cancerhjälpen gdpr stodoss omkostnader förälder vara mamma julkampanj gladmidsommar kortege trivselbidrag minberättelse envis liten text hopp sända en tanke personuppgifter Lill-babs person i familjen saknas metastaser varatillsammans jeanette elmström skandionkliniken frisör den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping ywonne jacobsson cancerbehandling obotligcancer nätverka ansokaomhjälp bäst före egen insamling gratulation frisördanderyd levnu 90-konto läkarbesök cytostatika airsoft Det är ett begrepp som kan vara både fatigue barbrosvensson mamma stödoss rebeccabernhard jul2018 swish9004375 fotografsatu felixfernebring barncancercentra fru tarmcancer bli frisk Onkologen Linköping present allahjärtansdag minhistoria mantra cancersjuka cellgifter gegåva terapi tack utan sin dotter drömmar hjärntumör bamsesvärld hair&nu smink julpeng Linköpings Univeritstssjukhus ordförande blimånadsgivare vilja Malinberghagen kvartalsgivare slagit hål på bjornnallejansson årsredovisning överleva tackcancerhjälpen levamedcancer oförändrat fuckcancer beach2018 positiv barncancer sjukpensionär spriddcancer motorcykelkortege cancerkompis dataskyddsförordningen annorlunda jul idag resa Här skriver Lisa Cancerhjälpen tomasbrazda bidrag från cancerhjälpen midsommar medlemicancerhjälpen sommar2018 besked minnesgåva hedra väl omhändertagen lajv kämparglöd jeanetteelmström pin vallagruppen träning powerwalk kontorsrummet hälldes brännbar vätska kondoleans cancerhjalpen liseberg spriddbröstcancer cancersjuk insamling påsk aldriggeupp bröstcancer ovisshet deliciouzuf semester mammamedcancer månadsgivare tacksamhet julgåva bästajulklappen ansökan vänner scarf statistik slimmadorganisation jaellernej cancer ettskrattförlängerlivet peruk lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt vitsippa orka cornautbrottet
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2020. Alla rättigheter reserverade.