90kontotransparent

90kontotransparent

Cyklat en bit över 4 000 kilometer sedan den 19:e april.

cancerhjalpen_felixupdate_sept19

Jag är enda sonen till en cancersjuk mamma.


 Vars cancer inte verkar vilja lägga sig.

 

 

 

Det finns många otroligt bra ändamål och välgörenhetsorganisationer att samla in pengar till.
Valet av Cancerhjälpen har gjorts på grund av att cancer är det som tagit form i min omedelbara närhet. Pengarna som samlas in kommer att gå till barn som går igenom eller har gått igenom cancerbehandling berättar Felix Fernebring som i detta nu cyklar mot Indien

 

Nu är det plötsligt september, och den sista sommaren av det här decenniet börjar lida mot sitt slut. Jag befinner mig på ett hostel i Tbilisi, Georgien, och har cyklat en bit över 4 000 kilometer sedan den 19e april, en bitande frostig morgon då jag tog mina första tramptag från mitt rara hem Osby kommun.
Under hela resan har jag haft flyt med både cykel och människor jag träffat. Innan jag gav mig av var jag mer eller mindre övertygad om att dessa faktorer skulle bidra med en hel del trubbel och obekväma situationer, men är det något jag lyckats inse så är det att en bra och välinvesterad cykel kan gå väldigt långt, och människor är för det mesta överväldigande goda och hjälpsamma. Jag var milt uttryckt skeptisk till hur jag skulle klara av både det ena och det andra, men nu är min inställning mer av en det-löser-sig karaktär, uttryckt med Timbuktus skånska melodi, och vad gäller människorna kan jag knappt vänta till mitt nästa möte, oavsett om det är med en värd eller en grönsakshandlare. Mitt hjärta har lättats från den cynism som är så vilt spridd och tyvärr ofta fast etablerad i våra förhållningssätt till andra kulturer och människor.

Faktum är att jag just i skrivande stund är gladare, för att inte säga lyckligare, än jag kan dra mig till minnes att jag varit, någonsin. De senaste två veckorna har varit ett rent nöje. Resan har så klart även innan det varit ett rent nöje, en lång cykeltur kan inte vara annat än ett fullständigt privilegium, men det är faktiskt inte förrän nu som önskan att åka hem igen är bortblåst. Nu längtar jag efter att få sitta på cykeln igen, trampa mig framåt, uppåt och neråt, svettas och ta djupa andetag, andas in främmande luft och inandas det nya områdets dofter, se nya platser, träd, buskar, horisonter av böljande berg, och att få träffa nya människor. Det är kanske först nu som jag kan kalla mig själv en äkta cykelresenär. Tidigare har jag bara varit en ängslig och obekväm, hemlös och arbetslös gröngöling på en packad cykel, med sin käpphäst (något överdrivet beskrivet, för dramatisk effekt).

Men, det är så klart inte helt bekymmerslöst. Livet är inte utformat så. Jag är fortfarande den enda sonen till en cancersjuk mamma, vars cancer inte verkar vilja lägga sig på is trots diverse behandlingar. Nu går hon på Paclitaxel, som är en släkting till de cellgifter hon tog i början av bröstcancern och som under tiden hon tog dessa var mer eller mindre sängliggande i min lägenhet. Vi har god kontakt, och när vi pratades vid igår lät hon förhållandevis pigg. Jag uttryckte mina framtida planer, vilka går ut på att cykla till Teheran för att sedan ta flyg därifrån antingen till Nepal och sen till Indien, eller direkt till Indien, eller kanske till och med direkt hem. ”Jaså, vill du så gärna komma hem?”, frågade hon. Jag trodde hon skulle bli lättad över mina planer, men istället peppade hon mig att fortsätta, och, som hon sa, nu när jag är så nära lika gärna kan ta mig hela vägen, risken är väl att jag ångrar det annars. Hon är en pärla, min morsa. Jag har sagt till henne att om hennes tillstånd blir förjävligt så ska hon säga till mig, så att jag kan ta mig hem, och det litar jag på att hon gör.
Jag har ändrat målet från 100 000 till 50 000 på min insamling, eftersom jag tror 50 000 är ett mer rimligt mål i förhållande till den tid jag kommer vara iväg. Om någon känner sig manad att bidra med en slant så är det högst välkommet, och det är ju absolut inget som säger att vi inte kan samla in ännu mer.

Ta hand om er och era nära!

/Felix Fernebring, @WheelsAgainsCancer på Instagram.felixbutton

Min "sista" sommar trodde alla.

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
6391 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
5657 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
5268 Hits

Filtrera på tag

ansökan cancerdiagnos resa bli frisk operationvalfard Lill-babs fru vara mamma urverkligheten gdpr bjornnallejansson vallagruppen sommar2018 sända en tanke egeninsamling personuppgifter annorlunda jul idag astridlindgrensvärld metastaserilever 5000kr den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping statistik cancer cancerkompis cellgifternasvarar arideforourchild årsbidrag dataskyddsförordningen finainitiativ barbrosvensson vitsippa insamling cancerhjalpen hjärntumör sommartider scarf bäst före endorfiner hjälposshjälpa vilja allhelgon träning utan sin dotter bästajulklappen medlemskap frisör Onkologen Linköping önskningar tillsammans överleva obotlig cancer cancerbesked ettskrattförlängerlivet kontorsrummet hälldes brännbar vätska ordförande felixfernebring sandhamnsgatan62 delacancern blimånadsgivare oro Cancerhjälpen tack Malinberghagen bidrag från cancerhjälpen julpeng allahjärtansdag projektbidrag cancerbehandling slagit hål på trädgård mammamedcancer omkostnader envis kvartalsgivare gåvobevis julgåva mantra levanu jeanetteelmström hopp lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt kämparglöd frisördanderyd månadsgivare 90-konto tacksamhet rebeccabernhard present högtidsgåva peruk bamsesvärld airsoft geengåva sjukpensionär sommarglädje aldriggeupp clownmedicin fatigue mamma barncancercentra hair&nu fondmedel varatillsammans wheelagainstcancer slimmadorganisation läkarbesök sökabidrag cancersjuk arbetsträna midsommar powerwalk årsredovisning spriddbröstcancer minhistoria gratulation medlemicancerhjälpen terapi ovisshet spridd bröstcancer liten text kondoleans ansokaomhjälp spriddcancer jaellernej cancerhjälpen väl omhändertagen metastaser sysselsättning tyragrandinludvig vänner bukspottkörteln egen insamling deliciouzuf bröstcancer minberättelse cellprov tanke gegåva Att vara envis som obotligcancer cellgifter lajv förälder levnu besvikelse matastaser vers trivselbidrag sysselsättningsbidrag hogtidsgava gladmidsommar redaktör cancerhjälpen teamkornelia påsk fotografsatu stödoss positiv orka cancersjuka osterlenskulturgang nätverka cytostatika jul2018 smink levamedcancer ywonne jacobsson swish9004375 pin drömmar Nyheter julgå hedra person i familjen saknas tackcancerhjälpen glädje beach2018 semester julkampanj tarmcancer Det är ett begrepp som kan vara både besked hospice livmoderhalscancer oförändrat Här skriver Lisa barncancer enviktigsak öppettider dubbla boendekostnader i livet slutskede kortege fuckcancer liseberg stodoss motorcykelkortege Linköpings Univeritstssjukhus jeanette elmström fighter minnesgåva
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2019. Alla rättigheter reserverade.