90kontotransparent

90kontotransparent

Efter lite kläm och känn så sa läkaren att jag kunde gå hem.

cancerhjalpen_bc

 

-För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.

Jag sitter här nu med två bortopererade bröst plus lymfkörtlar, metastaser i hela skelettet och även två hjärntumörer som tagits bort.

 

 

Mycket kan jag tolerera och jag är oftast väldigt nöjd med vården som jag får, jag har aldrig haft några större problem med onkologen i Linköping.
De har alltid varit hjälpsamma och fått mig att känna mig bekväm och rättvist behandlad.


Dom gånger jag har varit inne för operation har jag tyckt att det varit jättebra personal som tagit hand om mig både före och efter ingreppet.
När jag är på sjukhuset för att röntgas och undersökas är personalen väldigt trevlig och jag känner aldrig nåt obehag över att behöva gå dit. Det är ju inte roligt och jag hade självklart helst sluppit men eftersom att jag måste så är det ju skönt att inte behöva känna någon ängslan över att gå dit.
Sen har jag en jädra oro i kroppen över röntgensvaren men det har ingenting med personalen att göra.

För det mesta är jag nöjd och glad.
Men det finns nånting som jag absolut inte klarar av och som jag tycker borde vara förbjudet.  Det är när en läkare tar orden i sin mun och säger att man är för liten eller ung för en diagnos/sjukdom.
Alltså jag blir så förbannad att jag nästan kokar.
Man kan väl aldrig säga så, risken är kanske minimal men helt omöjligt är det inte. Så länge det finns en bråkdels risk att man faktiskt skulle kunna åka på en diagnos kan man inte säga något sånt.


När jag blev undersökt av en läkare första gången på en vårdcentral fick jag höra just dom orden, efter lite kläm och känn så sa läkaren att jag kunde gå hem. Med hoppet om att bröstet skulle ge med sig, ”för bröstcancer var jag alldeles för ung för att få”

Jag sitter här med två bortopererade bröst plus lymfkörtlar, metastaser i hela skelettet och även två hjärntumörer som har tagits bort så funderar jag på hur i h-vete en utbildad läkare kan säga något sånt utan att ha dåligt samvete. Utan att ens bry dig om att yttra eller förklara sig när läkaren i fråga fick chansen.
Det är något som jag inte tolererar.
Denna läkare i fråga var inhyrd under semestertider annars hade jag personligen gått ner till vårdcentralen och tagit av mig tröjan och frågat om det var bevis nog på att vem som helst, gammal eller ung kan åka på bröstcancer.


Det enda jag kunde göra var en Lex Maria anmälan för att försöka undvika att detta ska hända någon annan, förhoppningsvis kanske det hjälper någon.


/Många kramar Rebecca

 

Tyvärr kan ingen garantera att det som hände Rebecca inte händer igen.
Men du kan ge ditt stöd till ett barn eller en vuxen som är cancersjuk. 
Hjälp oss att hjälpa.


slogo
Swisha en gåva till 900 4375

Eller ge en gåva till Cancerhjälpen         

Eller ge regelbundet till Cancerhjälpen      Starta en insamling på Facebook


sociala.media3

 

Behandlingen går bra och det är jag glad för.
Varför jag?
 

Kommentarer 1

Guest - Jenny den söndag, 21 oktober 2018 07:52

Det är fruktansvärt att det ska va så här?du är så start och possitiv skulle vilja va som du älskade svägerska
Kram

Det är fruktansvärt att det ska va så här?du är så start och possitiv skulle vilja va som du älskade svägerska Kram
Redan registrerad? Logga in här
Guest
onsdag, 20 mars 2019

Captcha bild

Mest lästa

Hur hamnade jag här, hur kunde det bli såhär?   Jag var verkligen så lyckligt lottad....
5343 Hits
Försäkringskassan tyckte att jag skulle börja jobba. Tanken på att kunna jobba fanns inte i min...
5058 Hits
 -För bröstcancer är du alldeles för ung för att få, sa hon.Jag sitter här nu med två bortopere...
4567 Hits

Filtrera på tag

Nyheter frisör frisördanderyd cancerbesked stödoss fru spriddbröstcancer vilja tarmcancer bäst före spridd bröstcancer egeninsamling smink Malinberghagen 5000kr dataskyddsförordningen person i familjen saknas tacksamhet Linköpings Univeritstssjukhus Onkologen Linköping drömmar gladmidsommar Det är ett begrepp som kan vara både ansokaomhjälp geengåva gåvobevis ovisshet allhelgon rebeccabernhard öppettider vara mamma gegåva aldriggeupp swish9004375 högtidsgåva peruk minhistoria resa slimmadorganisation slagit hål på vänner sända en tanke allahjärtansdag överleva förälder trädgård glädje fotografsatu jaellernej arideforourchild astridlindgrensvärld mamma oro besvikelse sommar2018 hair&nu hjälposshjälpa medlemskap envis felixfernebring barncancercentra positiv hospice personuppgifter hopp kvartalsgivare liten text cytostatika hjärntumör mammamedcancer bröstcancer fuckcancer wheelagainstcancer hedra minnesgåva blimånadsgivare levamedcancer bukspottkörteln kontorsrummet hälldes brännbar vätska redaktör cancerhjälpen väl omhändertagen sjukpensionär orka julpeng läkarbesök fighter tyragrandinludvig projektbidrag kondoleans cancerhjälpen julgåva cancerkompis pin tanke obotligcancer gratulation Här skriver Lisa bjornnallejansson bidrag från cancerhjälpen bli frisk lov så slutar många ” cancer-resor ” lyckligt cancer besked sommartider tillsammans 90-konto minberättelse trivselbidrag cancerhjalpen bamsesvärld tack insamling arbetsträna den 5 december försökte någon tända eld på ett rum på socialförvaltningens kontor i Köping ansökan barncancer ordförande jeanette elmström vallagruppen clownmedicin midsommar hogtidsgava annorlunda jul idag terapi årsredovisning nätverka julgå osterlenskulturgang medlemicancerhjälpen semester träning spriddcancer liseberg julkampanj Att vara envis som årsbidrag powerwalk scarf egen insamling gdpr enviktigsak varatillsammans sysselsättning obotlig cancer kämparglöd cancerdiagnos ywonne jacobsson jeanetteelmström oförändrat levnu sommarglädje metastaser omkostnader jul2018 cellprov cellgifter dubbla boendekostnader i livet slutskede levanu fondmedel sysselsättningsbidrag vers stodoss sandhamnsgatan62 önskningar cancersjuka metastaserilever delacancern beach2018 cellgifternasvarar Cancerhjälpen matastaser månadsgivare fatigue cancersjuk barbrosvensson Lill-babs sökabidrag ettskrattförlängerlivet statistik urverkligheten bästajulklappen finainitiativ mantra cancerbehandling utan sin dotter vitsippa present
2019.png

Kontakta oss

Telefon: 08 - 612 42 42

Hemsida: www.cancerhjalpen.se

E-post: info@cancerhjalpen.se

Organisationsnummer: 816000-5958

Integritetspolicy - GDPR
Adress

Sandhamnsgatan 62

115 60 Stockholm

 

Plusgiro:  90 04 37-5

Bankgiro: 900 - 4375

90konto1

2019.png
08-612 42 42
info@cancerhjalpen.se
www.cancerhjalpen.se
Sandhamnsgatan 62, 115 60 Stockholm
Org.nr: 816000-5958
Image
Copyright © Cancerhjälpen 2019. Alla rättigheter reserverade.