Cancerhjälpen rekommenderar SunControl.

skinplan_cancerhjalpen_2022

 

Solskydden säljer mer än någonsin.


Hudcancer ökar. Varför är det så? Martina Richter, grundare till hudvårdsserien SkinPlan, frågade sig varför hudcancer blir allt vanligare samtidigt som solskyddsindustrin växer explosionsartat. Under det senaste decenniet ökade hudcancer med 59% i Sverige. Det är något som inte står rätt till. Martina bestämde sig att nu det är dags att börja snacka solskydd, förklara för konsumenterna vad SPF är och hur det fungerar.

Produkten SunControl är en patenterad skyddsmetod framtagen för att utbilda konsumenterna i vad som är viktigt att veta för att kunna skydda sig i solen. Målet är att minska ökningen av hudcancer genom att lära ut hur man håller koll på den säkra soltiden.
Med den patenterade UV-sensorn som sitter under locket på flaskan tar det 1 sekund att få veta solens styrka. Matcha den mot hudtypen och få den säkra soltiden.


prisbelönt solskydd


Hudcancer kan drabba även yngre

Philippa Parnevik som själv opererats flera gånger för hudcancer har varit en del av den kreativa processen och designat förpackningen till SunControl. Hon berättar att hon inte visste att man som 20-åring kunde drabbas av hudcancer, innan hon själv gjorde det.

W9IA1cdA“When I met with Martina, my whole view of the industry was rocked and realization kicked in. Together with her and the SkinPlan team, we have crafted a bottle that will actually create a difference in how you understand the sun. The sun is strong, unapologetic and the industry needs to grow more respect for it.

I can proudly say that SunControl is a game changer and I am happy to have been there a long the process. No more bullshit.”


Philippa Parnevik. 


Varför rekommenderar Cancerhjälpen SunControl? 
Cancerhjälpen har valt att rekommendera SunControl just för för att dess huvudsyfte är att motverka uppkomsten av hudcancer. Vi ser mycket positivt på den innovativa förpackningen som talar om för användaren hur länge det är säkert att vistas i solen. 

Utöver det vill vi mer än gärna bidra genom att sprida all den kunskap och viktiga information som SunControl förmedlar. Vi vågar påstå att den är oerhört viktig för den enskilda personen, den kan rent utav vara livsviktig. 

Därför rekommenderar vi att du lägger några minuter och kikar på videon Sunscreeen Masterclass.

SunControl Sunscreen Masterclass 

prisbelönt solskydd rekommenderar

Cancerhjälpen - har du koll på oss? 

Cancerhjälpen är en ideell förening med 90-konto som funnits sedan år 1993. Vi har sedan dess samlat in gåvor och donationer från allmänheten och företag. Vi möjliggör för cancersjuka barn och vuxna ansöka om hjälp, utan krav på medlemskap. Hjälpen kan vara allt från leksaker till barn som lever isolerat på grund av infektionskänslighet till ekonomikt stöd för omkostnader som cancersjukdomen skapar. 

Vi beviljar hjälp till patienter med alla sorters maligna cancersjukdomar. Även på Cancerhjälpen har vi, som handlägger ansökningar, sett ökningen av antal ansökningar från personer som har malignt melanom (hudcancer). Därför tycker vi att det är viktigt att frågan gällande hur man är säker i solen lyfts och vi är glada att kunna hjälpa till med detta. 


Vill du hjälpa personer som redan drabbats av cancer?


Ge en gåva till Cancerhjälpen som möjliggör för ett barn eller en vuxen att få hjälp med vad dem som mest behöver, i detta nu. 

Swisha en valfri gåva till 123 900 4375
Varmt tack!  

logo webb290konto1.jpg
×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Sommaren är kort!
Min lyckoboozt