Cancer och covid-19

cancerhjalpen_rebecka_covid19

Jag har försökt vara försiktig


Åkte på Corona tillslut ändå.

Tvåbarnsmamman Rebecca fick diagnosen spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer. Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i snart 8 år. 

 

Nu får ju jag tacka någon högre makt att jag inte behöver ta någon cytostatika i dessa tider när vi har ett covid-19 virus som helt har tagit över våra liv.

Tar man cellgifter så får man ett försämrat immunförsvar och drar lätt på sig olika infektioner och virus och det är ju nåt man gärna slipper när virusen som florerar nu är så väldigt farliga. Jag är då alltså inte i någon riskgrupp men med en underliggande sjukdom så ska jag självklart vara försiktig.

Men även om jag försökt varit så försiktig som jag kan med barn i skolåldern och utan att isolera mig totalt så åkte vi på Corona tillslut ändå.
Det började på min man som fick frossa och sen feber, och när han hade varit och testat sig och fått ett positivt svar så gick jag oxå och testa mig och blev bekräftat smittad.
Det blev isolering för hela familjen och barnen fick köra hemundervisning under en veckas tid.
Då varken jag eller maken är några lärare och då vi har en son som har svårigheter med skolarbetet (dyslexi är bara en av orsakerna) så har det blivit många duster här hemma.
Men jag har mot all förmodan mått bra under den här tiden och det är jag så tacksam över.

Jag har varit livrädd över att man skulle bli så dålig så att man behöver bli inlagd på sjukhus.
Men det var först efteråt som jag börjat må lite värre emellanåt, ingen feber eller frossa men mycket huvudvär. Hosta som gör ont i bröstet och en kropp som känns som bly. Även mina smaklökar spelade mig ett spratt.

Det är inte varje dag jag mått dåligt. Dåliga dagar känns direkt när jag kliver upp, kroppen är tung och öm. Då är det är jobbigt att ta sig ur sängen. Jag har bara haft 3-4 sådana dagar och jag hoppas innerligt att jag slipper få några fler nu när det gått en tid.

När man pratat med andra som haft Corona så har jag hört att många av symtomen sitta i många veckor efteråt.
Nu är mitt mål att komma igång med träningen igen som jag saknar nåt enormt.


Många kramar
RebeccaMitt i den här pandemin finns barn och vuxna som redan kämpar för sitt liv mot cancer, med cellgifter i kroppen.

En riskgrupp i allra högsta grad. Vi måste hjälpas åt och underlätta livet för de mest sköra. Därför vill vi på Cancerhjälpen uppmuntra dig som läser detta att ge en gåva. Här och nu, 
liten eller stor. Många tycker det är enklast att swisha till 90-kontot. 


Ge en gåva till 123 900 4375 <3 

slogo
button2

button1

button3

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Gunnar berättar om cancerbeskedet
Välgörenhetsauktion på Tradera.