Cancer har orsakat ofantligt många tårar

cancerhjalpen_fambernhard

 

Cancer får tankar att vandra långt över det normala.

Tankar om vilken musik man vill ha på sin begravning

 

Tvåbarnsmamman Rebecca drabbades av spridd bröstcancer medan hon fortfarande var mammaledig. Skelettmetastaser och hjärntumörer.
Inget har stoppat Rebecca som nu levt med sjukdomen i 6 år.

 

Det finns så mycket som är fel med den här sjukdomen. Den sätter skräck i människan bara genom namnet. Det ger rysningar och kalla kårar.

Många förknippar den med döden, andra med cytostatika och sjukhusvistelser. Vissa besegrar den medan andra förlorar sin kamp.

Den ger en rädsla som ingen förtjänar, rädsla hos barn att förlora sina föräldrar eller rädsla hos föräldrar att förlora sina barn, inte minst rädslan hos den drabbade individen. Rädslan att man ska bli så sjuk att man inte kan ta hand om sig själv, rädslan över att behöva se folk lida.

Och har man en gång besegrat den och fått den att lämna sin kropp så kommer rädslan över att den ska finna sin väg tillbaka.

 

Cancer har orsakat ofantligt många tårar, det ska gudarna veta, mycket oro och ängslan. Den får tankar att vandra långt över det normala, tankar som både är skrämmande och jobbiga, tankar som ingen borde ha. Tankar om vilken musik man vill ha på sin begravning. Den får en att fundera på hur länge man kommer få hänga kvar, hur mycket man kommer att få uppleva, när man blir tvungen att lämna sin familj, vad som kommer att hända efter man lämnat dom, hur sina nära och kära kommer att klara sig.

 

Det finns så mycket som är fel med den här sjukdomen och det är därför du är så hatad.

 

FUCK CANCER!!!

/Rebecca

 

 

Vill du vara med och göra något konkret?
Hjälpa ett barn som är cancersjukt här och nu?

slogo
Swisha en gåva till 900 4375

Eller ge en gåva till Cancerhjälpen         

Eller ge regelbundet till Cancerhjälpen      Starta en insamling på Facebook


sociala.media3
 

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

I väntan på vad?
Cancersjuka barn får ansöka om resa.