Att uppleva en pandemi

cancerhjalpen_COVID19_APRIL2021

Ordförande Ywonne Jacobsson tänker tillbaks på året som gått. 


Jag heter Ywonne Jacobsson och har sedan 1999 haft förtroendet att vara ordförande och få arbeta med Cancerhjälpens viktiga ändamål. Att hjälpa barn och vuxna som insjuknat i cancer. Att behöva uppleva en pandemi av det slag som världen nu gör, är så stort och sorgligt att det inte finns ord för alla känslor man har om det. Denna distansering och oro för nära och kära är ständigt närvarande.Cancersjuka personer tillhör enligt myndigheterna en riskgrupp som måste skyddas från covid-19. Många familjer runt om i landet med en cancersjuk anhörig i sin omedelbara närhet kämpar dagligen för att hålla smittan borta från familjen på alla sätt. Rädslan att ta med sig smittan från arbetet,
skolan, affären etc är en stor psykisk påfrestning för alla familjemedlemmar.

Antalet ansökningar äkade enormt
För oss alla kommer troligtvis våren -20 alltid vara ihågkommen som våren då allt började, vi hörde alla dessa dödstal dagligen, då vi höll distans till varandra och ”spritade våra händer”. Personligen kommer jag även minnas den tiden som den vår då Cancerhjälpen på fem månader fick lika många ansökningar som vi normalt får på ett helt år. Det har aldrig tidigare hänt under mina dryga 20 år som ordförande hos Cancerhjälpen. Kanske beror det på Coronapandemin, att människor i sin isolering känner ett större behov av hjälp på olika sätt, för många kan det t ex handla om att skaffa en bättre madrass, börja handla hälsokost eller gå en distanskurs i yoga. Barnansökningarna handlar oftast om sysselsättnings-bidrag i form av spel och liknande som kan muntra upp för barnet under isolering.

Snabbare handläggning vid ökad insamling
En dröm/vision för mig som ordförande vore att handlägga och besluta ansökningarna inom två veckor men för att kunna lyckas med det så måste vår insamling öka avsevärt. Det finns många olika sätt idag att samla in pengar på, vissa kräver stora resurser i form av personal, tid och pengar. Att nå ut med budskapet att Cancerhjälpen behövs för alla de cancerdrabbade barn och vuxna som årligen söker hjälp, det är den viktigaste delen i vår insamling.

Vill du vara med och bidra till att möta upp det stora antalet ansökningar?
Hjälpa ett barn eller en vuxen som är cancersjuk här och nu?

slogo
Swisha en gåva till 900 4375

 
Varmt tack och var rädda om er därute i dessa oroliga tider. 
Som vi alla hoppas och önskar ska ha ett slut snart med både sol och vaccinationer. 

Ywonne Jacobsson
Ordförande Cancerhjälpen

gava19

regelbund19

insamling19

×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Vad är en minnesgåva?
Mammografiundersökning