Malins egna ord om sitt engagemang i Cancerhjälpen:

Hej!

Vet ni vad jag gillar med Cancerhjälpen? Att man stödjer alternativ medicin såväl som skolmedicinen. Jag tror ju själv väldigt starkt på att kosten är oerhört viktig för en cancersjuk, att man rensar ut slaggprodukter och framför allt socker.
När min vän Per fick sin hjärntumör läste jag mycket om den typen av cancer.
Jag fann att man i olika fall funnit ett samband med cancer och svamp.
Inte alls vetenskapligt bevisat men en läkare höll fast vid just kombinationen av svamp i rotfyllningar och hjärntumör. Som sagt, han fick inte stöd överallt för detta, men jag vet ju sen gammalt att svamp gärna partajar på…. SOCKER.
Då bad jag min vän sluta med sockret men tyvärr så trodde han inte på mig utan åt mer godis än någonsin. Han var ju ledsen och jag förstod honom så jag sa inte emot.

Oprah Winfrey har sänt ett program där man följer en kvinna som fått njurcancer. Hon hade en så allvarlig cancer att läkarna redan berättat att hon inte kommer klara sig. Hon vägrade acceptera det och medan hon åt sin medicin som läkarna gett henne, ändrade hon sin kost totalt. Hon åt bara vegetarisk mat, gjorde gröna drinkar på broccoli, spenat och vetegräs, som smakade hemskt, tyckte hon.
Hon yogade varje dag OCH gjorde det hon älskar, nämligen att dansa. Så varje dag slog hon på en bra låt och dansade loss i vardags rummet. ALLT för att stärka sitt immunförsvar och de friska tappra cellerna. Hon lever än idag och har t o m gift sig, trots att hon var dödsdömd. Eller rättare sagt, hon ÄR fortfarande dödsdömd. Men hon håller cancern under kontroll tack vare kosten.


Min kollega Elena Malmefeld berättade att även hon drabbats av cancer och också blivit tilldelad den traditionella medicinen och att läkarna ville göra en operation. Hon vägrade och ville själv försöka först. Hon ändrade sin kost till mikrobiodynamisk och kämpade mycket med positivt tänkande och motion för att stärka cellerna. När hon kom på återbesök var läkarna chockade.
Cancern var så gott som borta! Hon fick återfall av cancern men gjorde samma sak igen. Idag är kosten mycket viktig för henne.
Hon jobbar idag med näringslära och är väldigt duktig på det.

Så, även om man inte kan lova att en bra kost kan hjälpa den cancersjuke, så ger nyttig mat kroppen en större chans att kämpa ett tag till. Därför är det skrämmande att det serveras så dålig mat på sjukhusen, husmanskost i all ära men cellerna blir inte piggare av det. I varje tidning läser man om hur nyttig mat förlänger ditt liv, stärker ditt hjärta och får dig att orka mer. Böcker ges ut i mängder med fakta om det vi alla vet. Mat är medicin!!! Men på sjukhusen, ålderdomshemmen och i vissa fall i skolorna, ger vi dem som vi är mest rädda om tex korv och potatismos. Inte ens matpyramiden eftersträvas utan den är på något sätt vänd upp och ner. Det är skrämmande!!
Oj det blev mycket tankar på en gång detta…


När min väninna Marie fick cancer i njurarna köpte jag en dag mat och medicin för 800 kr. Jag bad henne ge det en chans. Hon kunde äta det tillsammans med det andra. Men hon svarade att hon inte orkade äta mer tabletter och inte orkade göra annorlunda mat än den hon redan kunde. Jag visste dock att hon egentligen inte behövde tillaga något utan borde äta alla dessa grönsaker så råa som möjligt för att tillgodose sig all näring. Men jag ville inte bråka med henne. För någonstans förstod jag henne också.

Både Per och Marie somnade in till slut. Och självklart vet jag ju inte om ändring av deras kost, lite alternativ hjälp och träning hade kunnat räddat dem. Men jag har sett det hända och jag har hört talas om det. Jag ville inte bråka med dem när de redan var så ledsna. Och av alla andar jag har stött på genom mina mediumkollegor önskar jag ibland att de bara kunde komma ner och ge mig en hint..

Du är viktig!!! För du kan hjälpa någon som är sjuk att kämpa en liten stund till. Och
t o m kanske övervinna cancern. Eller att inte ge upp fighten för lätt.

Så hjälp oss att hjälpa. Här på Cancerhjälpens hemsida finns allt du behöver veta för att kunna hjälpa till.


Var rädd om er och krama dem ni har kär eller varför inte ringa det där samtalet till någon som du borde ringt för länge sedan. Var rädd om den tid vi har tillsammans.

Tack för att du finns!!

Malin Berghagen

PS.
Gör som jag, ge Din gåva till Cancerhjälpen!

pipi

Hon var min moster Birgitta, hon kallades Pippi av sina syskon.

När min moster somnade in från den här världen efter det att cancern tagit henne ifrån oss bestämde jag mig. Halsbandet som fick heta Pippi skulle säljas och pengar skulle samlas in till Cancerhjälpen där jag är Ambassadör.

Malin Berghagen